Nagradna igra Revije Zmajček

0
376

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Predstavitev junijske številke  (št. 10, letnik 27)

Dragi prijatelji!

Prihaja sončno poletje, čas počitnic in potovanj. Otroci in odrasli se že veselijo prostih dni v naravi. Kjer koli že boste, naj vam družbo dela poletna številka Zmajčka, ki ima tokrat kar 80 strani in diši po soncu, morju, limonadi ter sladoledu!

Za vse tiste, ki se še ne boste kmalu odpravili na dopust, je kot nalašč uvodna pesem. Njen naslov je DOMIŠLJIJSKI DOPUST, napisala jo je Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Kristina Krhin.

Klovnesa Paulina in klovn Pepek se odpravljata na morje. A kako naj prideta tja in kakšno morje sploh je? Zgodbo S PAULINO NA MORJE je napisala Patricija Peršolja, ilustrirala pa Kristina Krhin.
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, v babičini omari najde krožnik, iz katerega je jedla kot majhna miška, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec ob koncu šolskega leta muho Klaro preseneti s spričevalom.

Kaj je zgodi, ko nagajivi poletni veter muci z glave odnese slamnik? Slikopis LETEČI SLAMNIK je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

V vsaki številki Zmajčka vam predstavimo eno žival, tokrat je to hobotnica. Ste vedeli, da ima v svojem telesu črnilo, ki ga izbrizga, če se počuti ogroženo?

Ponovno vas vabimo k ustvarjanju. V poletnih dneh se boste morda odpravili tudi na potep z ladjo, jadrnico, čolnom … Do takrat pa lahko sami izdelate barčico in v igri ob potoku ali ribniku ‘odplujete’ v neznano. V kuharskem kotičku poiščite recept za pico hobotnico, iz kartona, vpetega v sredino revije, pa sestavite morskega ježka, skata in hobotnico, ki bodo lep poletni okras na vaši okenski polici.

Sredinski del revije bo otroke tudi tokrat razveselil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke …

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorja Tina Plahutnik in Aleš Prosen v junijskem članku za starše poudarjata pomen telesne dejavnosti in gibanja, ki sta otrokova biološka potreba …

To je bil le kratek vpogled v aktualno številko Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

 

NAGRADNA IGRA

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo založba Studio Hieroglif (http://www.zmajcek.net) enemu od bralcev, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno uganko v komentar članka do 21. junija 2021, podarila paket treh revij Zmajček. Avtorica uganke je Zvezdana Majhen, v vsaki številki Zmajčka pa jih najdete še več.

 

PO NJEJ SE GASILEC

POVZPNE DO VIŠINE,

Z NADSTOPIJ REŠUJE

LJUDI IN DOBRINE.

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Maja Drolec.