Nagradna igra Revije Zmajček

0
298

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

 

April je čas dežnih kapelj, sončnih žarkov in smeha. Je pa tudi čas odkrivanja knjižnih zakladov, saj aprila praznujemo svetovni dan knjige. Ob tej priložnosti smo za vse naročnike Zmajčka pripravili darilo: reviji smo priložili mini slikanico Krtek želi vedeti, kakšno je sonce. Zgodbo je napisala Maja Furman, ilustriral pa jo je Jure Kralj.

Polna toplih in navdihujočih vsebin je tudi aprilska vsebina revije Zmajček. In kaj vam na 64-ih straneh prinaša?

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Drugega aprila praznujemo mednarodni dan knjig za otroke kot spomin na rojstvo in delo pisatelja pravljic Hansa Christiana Andersena, Zmajčkova aprilska uvodna pesem pa ima naslov Hvala vam, pisatelji. Napisala jo je Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku.

Kaj vse se zgodi, ko se črka A odloči in odide na potep?! Zabavno zgodbo Črka na potepu je napisala Majda Jalen Svetina, ilustrirala pa Kristina Krhin.
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat s prijatelji najde čudovito jajce. Le kaj se bo izvalilo iz njega? V zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H., pa škratek Napakec spozna, da znanost ne reši vsega, včasih ji priskoči na pomoč čarovnija …

Tudi v tej številki vas čaka slikopis. Kaj diši lepše: svež kruh, nova knjiga ali pomladni dež? Slikopis VONJ PO DEŽJU je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju! Pirhi so tradicionalen velikonočni okras, ki ne sme manjkati na nobeni mizi. Še lepši bodo v posebnih gnezdih, ki jih bomo izdelali sami. Rubriko Ustvarjamo je pripravila Diana Šercer Stojanović. Iz kartona, vpetega v sredino revije, sestavite kokoško, po Zmajčkovem receptu pa za zajtrk pripravite jajčnega dolgouhca. Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo.

Tokratna tema so pretirano zaščitniški starši. O tem, v kakšno osebo zraste pretirano zaščiten otrok, v aprilskem članku razmišlja Tina Plahutnik.

To je bil le kratek pogled v vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabimo vas v Zmajčkovo družbo.

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

NAGRADNA IGRA

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) enemu od bralcev, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje v komentar članka do 13. aprila 2022, podarila majski izvod revije Zmajček.

Kaj vsako leto praznujemo 2. aprila?

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Tomaž Markun.