Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
167

Predstavitev NOVEMBRSKE številke (št. 3, letnik 29)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

 

Novembrska revija Zmajček že vabi v svet branja, pisanja, čudovitih ilustracij in igre! In kaj vam na 64-ih straneh prinaša najnovejša številka?

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

V uvodni pesmi, ki jo je napisala Zvezdana Majhen, lahko spoznate pijano vrano ali pa si zapojete in zaigrate uglasbeno pesem Mojce Šipek Živalski pozdravi.

V rubriki svet okrog nas se tokrat potepamo po kmetiji in spoznavamo živali, stroje in dela na njej.

Veverice Rika nima časa za klepet s prijatelji, saj jo čaka veliko dela – streti mora kup orehov za ozimnico. Preberite zgodbo Anje Pirnat, ki jo je ilustrirala Maja Lubi, in izvedeli boste, kako je združila oboje. Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat ne more spati, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H., pa škratku Napakcu zamaka streha na hiši. Mu bo na pomoč priskočila čarovnica Arija?

Tudi tokrat se boste razveselili slikopisa. V njem medved za rojstni dan dobi čudovit rumen dežnik. Komaj čaka, da ga uporabi, a dežja ni in ni. Slikopis Rumeni dežnik je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Žival, jo podrobneje spoznavamo v novembrski številki, je konj, frazem, ki ga razvozlavamo pa ‘lije kot iz škafa’.

Zmajček v vsaki številki vabi tudi  k ustvarjanju! Tokrat izdelajte pravo lutkovno gledališče in povabite na predstavo starše in prijatelje. Kaj jim boste zaigrali? Rubriko Ustvarjamo je pripravila Diana Šercer Stojanovič.
V Zmajčku poiščite še kuharski recept, iz kartona v sredini revije pa izdelajte čisto pravega netopirja.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Nočna mora vsakega starša je, da njegov otrok po­stane žrtev medvrstniškega nasilja oz. bullyinga, ki je izraz angleškega izvora. Ne zatiskajmo si oči in ne zamahujmo z rokami, da pri nas tega ni veliko. O nasilju med vrstniki v članku za starše razmišlja Petra Kastelic Marinko.

To je bil le kratek pogled v novembrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

NAGRADNO VPRAŠANJE

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu izmed bralcev, ki bo do vključno 29. novembra pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka, novembrsko številko revije Zmajček.

 

V Zmajčku letos spoznavamo tudi frazeme. Kdaj rečemo, da ‘lije kot iz škafa’,

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Špela Jančigaj.