Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
224

Predstavitev OKT. številke (št. 2, letnik 30)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Oktobrski Zmajček je zanimiv in pisan, tako kot je očarljiva in darežljiva jesen. In kaj vam na 64-ih straneh prinaša najnovejša številka?

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Čakajo vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Jesenski sprehodi nas vedno znova očarajo in začarajo. O jeseni pa govori tudi Zmajčkova uvodna pesem KRONICA SLAVE, ki jo je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v oktobrskem Zmajčku …

V njem je tudi uglasbena pesmica Rebrca, katero lahko tudi zapojete in zaigrate na inštrument, saj je zapisana tudi z notami.

Teta Rozi je kupila nov pralni stroj. To pa ni bil navaden stroj, z njim je postalo pranje perila prava dogodivščina … zgodbico ČUDO TEHNIKE je napisala Darinka Kozinc, ilustrirala jo je Maja Lubi.
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, se v oktobrski zgodbi odpravi na pravljično potovanje, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec poskusi posaditi gobe.

Tudi tokrat se boste razveselili slikopisa. Vas zanima, zakaj je medved v nedeljo z zajčki igral igro človek, ne jezi se? Preberite slikopis Urše Krempl DAN ZA IGRO, ki ga je ilustrirala Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju! Na jesenskem sprehodu naberite pisano listje in iz njih pričarajte zvezdice, ki bodo lep okras za praznovanje jesenskega rojstnega dne ali za družinski kostanjev piknik. Čarobne paličice bi bila vesela tudi vsaka prava gozdna dobra vila.
Iz kartona v sredini revije boste tokrat sestavili čisto pravo gugalnico in tobogan, po kuharskem receptu pa boste lahko pripravili okusno juhico …

Sredica revije je namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Tokrat govorimo o razvadah. Grizenje nohtov, duda, palec, steklenička … Avtorica Tina Zupančič v oktobrskem članku za starše razmišlja o otroških razvadah in o tem, kako lahko pomagamo otroku, da se jih otrese …To je bil le kratek pogled v oktobrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

NAGRADNA IGRA

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu izmed bralcev, ki bo do vključno 13. oktobra pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka, novembersko številko revije Zmajček.

Kaj se obeležuje v prvem tednu oktobra?

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Jerneja Krulec.