Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
613

Septembra, ko se otroci s sončnimi poljubi na licih ponovno odpravijo v vrtce in šole, stopa revija Zmajček že v 27. leto izhajanja! Tudi letos otroke vabi v svet branja, pisanja, čudovitih ilustracij in igre ter prinaša skrbno izbrane vsebine, raznovrstne žanre in rubrike.

In kaj vam na 64-ih straneh prinaša najnovejša, septembrska številka? Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Čakajo vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Septembrska uvodna pesem NAJLJUBŠI PRIJATELJ, ki jo je napisala Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin, je prava spodbuda za prve korake v šolo in vrtec. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v septembrskem Zmajčku …
V njem je tudi uglasbena pesmica COPATI, katero lahko tudi zapojete in zaigrate na inštrument, saj je zapisana tudi z notami.

Veverica se je odpravila iskat srečo. A kakšna sreča sploh je in kako naj jo prepozna? Odgovore poiščite v zgodbici SREČA, ki jo je napisala Majda Jalen Svetina, ilustrirala pa Maja Lubi. Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, v septembrski zgodbi dobi novo kolo, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec svoje zgodbice zbere v knjigo …

Tudi letos vas bo v vsaki številki Zmajčka pričakal slikopis. V septembrskem srečamo medveda, ki najraje planinari, volka, ki kolesari, in ježa, ki igra nogomet. Kaj pa počne zajec? Slikopis Urše Krempl ŠPORTNI DAN ZA VSE je ilustrirala Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju! Izdelajte pokal, s katerim lahko razveselite najboljšega prijatelja, super mamo in očeta ali babico za najboljšo potico … Rubriko Ustvarjamo je pripravila Diana Šercer Stojanovič. Vse male in malce večje kuharje bo navdušil preprost in okusen kuharski recept – cimetove šnitke.

Skupaj z Zmajčkom boste letos spoznavali svet okrog nas, v septembrski številki bomo govorili o športu …

Poskrbeli bomo tudi za tiste, ki imajo radi živali, saj bo Zmajček v vsaki številki podrobno predstavili eno žival. Septembra je to veverica.

Zmajček se rad potepa in tudi neguje ljudsko izročilo. Letos bo v vsaki številki ponudil idejo za nedeljski družinski izlet, zraven pa ponudil še zanimivo ljudsko pripoved iz tistih krajev.  Ljudsko izročilo bo za Zmajčka izbirala Dušica Kunaver, likovno podobo pa bo dodala Irena Gubanc. Septembra vas vabimo v Pekel pri Borovnici.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Po brezskrbnih počitnicah se otroci znova vračajo v šolo in vrtec, nekateri šolski prag prestopajo prvič. Starši se morda sprašujemo, kako se bo naš otrok znašel z novo učiteljico oz. vzgojiteljico … Avtorica Petra Kastelic Marinko v septembrskem članku za starše razmišlja o težavah, ki jih imajo nekateri otroci s spre­jemanjem avtoritete …

To je bil le kratek pogled v septembrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

NAGRADNA IGRA:

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) enemu od bralcev, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje v komentar članka do 14. septembra 2021, podarila didaktični delovni zvezek ABECEDNA STAVNICA avtorice Urše Krempl.

V kateri letnik izhajanja vstopa revija Zmajček s septembrsko številko?

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Blanka Šiško Lampret.