Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
551

Predstavitev decembrske številke (št. 4, letnik 28)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Decembrski Zmajček vas že vabi v svet branja, pisanja, čudovitih ilustracij in igre! In kaj vam na 64-ih straneh prinaša?

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Zmajčkova uvodna pesem govori o poštarju zajčku, ki prinaša 12 žakljev sreče … Pesem je napisala Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku

Zgodbo POSLASTICA je napisal Tomo Kočar, ilustrirala pa Maja Lubi. V njej spoznamo Repatkove, ki ob sobotah obiščejo veverico Čopko in ta jih vsakič preseneti s sladico.
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat nestrpno pričakuje praznično drevesce, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H., pa škratek Napakec plete nogavice in zaprede novo zgodbo …

Tudi v decembrski številki vas čaka zgodba – slikopis. V njem muca vzame v roke pletilke in volno ter sede pred kamin. »Klik-klak,« odmeva iz hiše vse do božiča. Slikopis SREČA ZA VSE je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

V rubriki Ustvarjamo, ki jo pripravlja Petra Korenjak Marčun, vam tokrat ponujamo preprosto idejo, kako lahko sami izdelate darilne vrečke za vsa mala in velika darila. Iz kartona, vpetega v sredino revije, sestavite hiški za škrata, po kuharskem receptu pa specite okusne zasnežene rogljičke.

Zmajček v vsaki številki podrobno predstavi eno žival. Decembra je to jazbec. Čeprav pozimi večinoma dremuha v jazbini, včasih zapusti brlog tudi v globokem snegu in mrazu.

December je mesec obdarovanj, zato se v rubriki Svet okrog nas sprašujemo, kaj darilo sploh je. Kaj podariti in kam segajo začetki obdarovanj?

Zmajček se rad potepa in neguje ljudsko izročilo. Tokrat vas vabi, da se na nedeljski izlet odpravite v Postojno, hkrati pa spoznate tudi legendo o zmaju, ki naj bi nekoč prebival v Postojnski jami.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem. Avtorica Tina Plahutnik v decembrskem članku za starše razmišlja o odklanjanju vrtca in šole. Kljub predprazničnem času je tema lahko še kako aktualna.

 

To je bil le kratek pogled v decembrsko  vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Zmajčkove vsebine so namreč prijazne, tankočutne in tople – take kot želje, ki si jih ob koncu leta izrekamo ljudje.

Zmajček in njegovi sodelavci želimo vsem cicibanom, šolarjem, staršem, dedkom, babicam, vzgojiteljem in učiteljem srečno, zdravo in ljubeče leto 2022!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

NAGRADNA IGRA

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) enemu od bralcev, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje v komentar članka do 10. decembra 2021, podarila januarski izvod revije Zmajček.

NAGRADNO VPRAŠANJE:

December je mesec obdarovanj, ko nas obiščejo tudi trije dobri možje. Naštejte jih v pravem vrstne redu od prvega, ki nas obišče, do zadnjega.

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Maruša Strniša.