Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
181

Predstavitev številke meseca junija (št. 10, letnik 28)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Dragi prijatelji, prihaja sončno poletje, čas počitnic in potovanj. Kjer koli že boste, naj vam družbo dela tudi poletna številka revije Zmajček, ki ima tokrat kar 80 strani! In kaj vam prinaša?

Na morju veliko časa preživimo na plaži. Kakšne vrste plaže poznamo, kaj vzeti s seboj in od kod prihajajo valovi … to je le nekaj vprašanj, ki smo si jih zastavili v rubriki Svet okrog nas.

Zmajčkova uvodna pesem pa ima naslov Morski psi. Napisala jo je Zvezdana Majhen in ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku.

Kaj pa zgodbe? V račjem gnezdu se pojavi čudno jajce, a mama raca in oče racak se ga vseeno razveselita … Preberite zgodbo Raček Junaček, ki jo je napisala Riana Benko, ilustrirala pa Kristina Krhin.
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat dobi odlično zamisel in ustanovi Maruškino menjalnico rabljenih stvari. V zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec uživa v počitnicah …

Tudi v tej številki vas čaka slikopis. Zajček in miška se po vijugasti cesti odpeljeta na morje … Slikopis NA POČITNICE je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Rubriko Ustvarjamo pripravlja Diana Šercer Stojanović, tokrat vam ponuja idejo, kako izdelati lučke, s katerimi lahko pozdravimo prihod poletja. V kuharskem kotičku najdete recept za osvežilen sladoled z okusom lubenice, iz kartona, vpetega v sredino revije, pa boste lahko sestavili pravo gusarsko ladjo.

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke, sredica revije pa je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Prihaja čas potovanja in ko so otroci majhni, je včasih že sama pot na počitnice lahko velik podvig.  Avtorica Tina Plahutnik v poletnem članku za starše razmišlja o tem, kako potovati tako, da bo prijetno tako za otroke kot za odrasle …. To je bil le kratek pogled v vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabimo vas v Zmajčkovo družbo.

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

NAGRADNA IGRA

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) enemu od bralcev, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje v komentar članka do 15. junija 2022, podarila paket treh revij Zmajček. 

Katero morsko žival lahko podrobneje spoznate v poletni številki Zmajčka? Še namig: je okrogle oblike in je prekrit z bodicami.

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Maj Lampreht Jaklič.