Nagradna igra za knjigo Otroci nas potrebujejo

0
317

O aktualni in na nevsiljiv način poučni knjigi: Otroci nas potrebujejo (Založba Primus),  smo v Ventilatorju besed že pisali. Priporočam, da jo berejo starši in vsi, ki se ukvarjajo z mladimi.

»Čudovita knjiga in glasna budnica za starše. Opis avtorjev, kako vrstniška usmerjenost ovira zdravo čustveno dozorevanje, preseneča in daje misliti. Knjiga pa je tudi optimistična, saj poudarja izjemno pomembnost navezanosti za vzgojo otroka in kako jo je mogoče prenesti v vsakdan. Knjiga se mi zdi premišljena, prav tako spodbuja k razmišljanju. Je modra in pomembna knjiga.«

(Anthony Wolf, klinični psiholog)

Avtorja knjige na konkretnih primerih pokažeta, kako izgubljamo stik z otroki in zakaj so starši pomembnejši od vrstnikov, kako zelo nas otroci potrebujejo.

Marsikdo od nas se zagotovo spomni kakšne dragocene odrasle osebe, ki mu je v otroštvu lahko iskreno zaupal. Čutil občutek varnosti, bližine, prijetnega pogovora in razumevanja. Številnim taka sreča ni bila dana, a so jo morda našli kot odrasli. Poskušajmo si pričarati blaženo občutje bližine in popolne sprejetosti. Lahko smo taki, kot smo v resnici.

Knjižna noviteta Otroci nas potrebujejo se po mnogih rečeh razlikujejo od drugih knjig in priročnikov, ki pišejo o pomenu vzgoje in starševstva.

Avtorja knjižnega dela menita:« To ni knjiga, v kateri boste izvedeli, kako pomagati otroku, da bo imel veliko prijateljev. Nasprotno, avtorja menita, da smo šli v skrbi za druženje z vrstniki predaleč oziroma se je lotevamo na napačnem koncu. Dobri odnosi z drugimi so po njunih besedah sad dozorevanja in dokler otroci niso dovolj zreli, moramo odrasli orkestrirati interakcije med njimi. Pri vrstnikih bodo iskali občutek sprejetosti, pripadnosti, lojalnosti, poznanosti ali bližine. A vrstniki tega ne morejo dati brezpogojno…«

Knjiga je napisana z velikim strokovnim znanjem, izkušnjami, nežnostjo in spoštovanjem. Čuti se velika skrb do otrok in odraslih. Vsekakor ni preprosto branje.

NAGRADNO VPRAŠANJE

Ventilator besed v sodelovanju z založbo Primus podarja enemu izmed bralcev, ki bo do 03.04.2022 pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka, knjigo Otroci nas potrebujejo.

 

KDO STA AVTORJA KNJIGE: OTROCI NAS POTREBUJEJO?

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Tina Komic.