Nagradna igra za knjižno noviteto O možaku, ki je gradil hišo

0
154

O možaku, ki je gradil hišo, smo v Ventilatorju besed že pisali. Čudovito slikanico z ganljivim besedilom, z izvirnimi ilustracijami, je napisala in ilustrirala uveljavljena pisateljica, tudi ena najboljših ilustratork na Švedskem, Anna Hoglund. Za izid knjižne novitete je poskrbela Založba Pivec.

Glavni literarni lik je gospod, ki je živel pred mnogimi, mnogimi leti v gozdu; v skromni in majhni hiši. V njej se ni počutil dobro. Že dolgo je razmišljal, da potrebuje večjo in sodobnejšo hišo. Na spletu je odkril, da v njegovi bližini prodajajo hišo, za katero meni, da bo prav taka, kot si jo želi. Ker je celo življenje varčeval, si jo je lahko privoščil. Takoj si jo je kupil in se vselil. Kmalu pa je ugotovil, da se tudi tu ne počuti dobro. Odločil se je, da bo najel gradbeno podjetje, gradbenike in arhitekta. Sam pa je stalno risal načrte in koval nove ideje. Hiša je rasla, možakovih idej in želja pa je bilo vedno več.

Čas pa je tekel… Minile so pomladi. Iztekala so se poletja. Odhajale so jeseni. Zime. Gospodu so tekla leta. Postajal je šibak. Bolan. Zelo malokrat se je še odpravil do nove, nedokončano zgrajene hiše.

Skrbelo ga je. Naposled je postal pozabljiv in oslabel. Ulegel se je v posteljo in še vedno risal načrte… Bil je osamljen.

Po dolgem času ga je obiskala prijazna deklica, ki sta se davno tega spoznala. Žal je prispela prepozno.

Ganljiva vsebina, ki jo obogatijo čudovite ilustracije, je primerna za družinsko knjižnico in pogovor.

Kdo je poskrbel za prevod knjige iz švedščine v slovenski jezik?

Eden izmed bralcev, ki bo do 05.12.2022 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka, prejme knjižno nagrado O možaku, ki je gradil hišo, ki mu jo bo podarila Založba Pivec.

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Jure Kuhar.