Nagradni literarni natečaj na temo DOTIK LJUBEZNI

0
5723

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje, v sodelovanju z založbo Primus razpisuje nagradni literarni natečaj na temo DOTIK LJUBEZNI, in sicer v obdobju od  10.03.-15.09.2022.

 

To ni nobena pesem,

to je ena sama ljubezen.

(Marko Pavček)

 

Založba Primus je zopet prijetno presenetila slovenski knjižni trg s knjižno noviteto Neukrotljiva avtorice Glennon Doyle. Neukrotljiva ni zgolj razburljiva in obenem ganljiva zbirka intimnih spominov. Je prepričljiva budnica! Je zgodba o ženski, ki je spoznala, da odgovorna mati ni tista, ki se žrtvuje in na obroke umira za svoje otroke, temveč tista, ki jim pokaže, kako celovito živeti.

Raznežim se v razgaljeni bližini.

(Vladimira Rejc)

 

KAJ JE LJUBEZEN? Ta večna, skrivnostna tema, o kateri toliko slišimo. Beremo. Se pogovarjamo. Nasmehnemo. Zamislimo. Obžalujemo. Se spogledujemo. Jočemo. Hrepenimo. Tolažimo.

Ustvarjamo o njej. Stkemo verze. Misli. Zgodbe. Pravljice. Romane. Najlepša so ravno ljubezenske pesmi, ki jih prepevamo. Zaplešemo nanje. Sodelujemo v ljubezenskem pogovoru.

Dovolite si, da vas gane ljubezen. Dovolite si videti ljubezen v vsakem gibanju, v vsakem odnosu, v vsakem dnevu. Dovolite si, da vas zapustijo zaradi ljubezni. Dovolite si občutiti dotik ljubezni.

 

NAVODILA:

Literarni natečaj je namenjen vsem od 12 let naprej. Opišite svoj dotik z ljubeznijo. Napišite ljubezensko pesem. Ljubezensko zgodbo. Ljubezensko pismo. Ljubezenski dialog. V pomoč so vam lahko zgornje misli.

Tekst naj ne bo daljše od 1 tipkane strani.

Ob poslanem prispevku navedite ime in priimek oziroma vzdevek avtorja in starost avtorja.

Posameznik lahko pošlje en prispevek, ki še ni bil objavljena v drugem mediju. Posameznik oziroma njegov starš soglaša, da bo njegov prispevek objavljen na spletni strani www.ventilatorbesed.com in na straneh naših partnerjev.

Prispevek, s katerim želite sodelovati na nagradnem literarnem natečaju, pošljite v word obliki na elektronski naslov: vladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com s pripisom Za nagradni literarni natečaj DOTIK LJUBEZNI.

Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 15.09.2022,  bomo sproti objavljali na naši spletni strani www.ventilatorbesed.com.

ZA PRISPEVKE OSEB STARIH OD 12-17 LET PODELJUJEMO NASLEDNJE NAGRADE:

1.nagrada – knjiga Vihre mladih, založbe Primus, in knjiga Potovanje nemih obrazov, založbe Ventilator besed,

2.nagrada – knjiga Za petami, založbe Primus, in knjiga Železna volja, založbe Ventilator besed,

3.nagrada – knjiga Presneti deveti, založbe Primus.

ZA PRISPEVKE OSEB STAREJŠIH OD 18 LET PODELJUJEMO NASLEDNJE NAGRADE:

1.nagrada – knjiga Neukrotljiva, založbe Primus, in knjiga Potovanje nemih obrazov, založbe Ventilator besed,

2.nagrada – knjiga Ljubezen do sebe je pot do zdravja, založbe Primus, in knjiga Železna volja, založbe Ventilator besed,

3.nagrada – knjiga Resnična ljubezen založbe Primus.

 

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni na www.ventilatorbesed.com, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatobesed.com in  dunja@ventilatorbesed.com, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Natečaj vodita: Vladimira Rejc in Dunja Krajnc v sodelovanju z Založbo Primus.

Vabljeni k sodelovanju!