Nagradni poetični natečaj: Jesenska melodija

0
432

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje, v sodelovanju z založbo Primus razpisuje nagradni poetični natečaj na temo JESENSKA MELODIJA, in sicer v obdobju od  07.11.-20.12.2023, ki je namenjena otrokom od 10 let naprej in vsem odraslim osebam.

Jesen  se je s prvimi znamenji jutranjih meglic in hladne rose znova naselila v naši bližini. Josip Murn Aleksandrov jo je v eni svojih pesmi takole nagovoril:

»Jesen, jesen, ti lepi, bajni čas,
ne zveni mi!
Mladost, mladost, ne hodi iz srca,
zeleni mi!«

Slutil je svojo minljivost, a je obenem tudi jeseni pripisal njeno bajno, čudežno lepoto.

Tople jesenske barve. Potovanje po čudežni pokrajini, prepojeni z vonjem odpadlega listja. Trenutek, ko je potrebno pustiti vse, kar nam ne služi več. Prazna polja. Umiritev. Jesenski sprehod po hladnih ulicah, po katerih se vije vonj sveže pečenih kostanjev.

Naj vam bodo zgornje besede v pomoč pri ustvarjanju vaše pesmi na temo JESENSKA MELODIJA.

Posameznik lahko pošlje eno pesem, ki še ni bila objavljena v drugem mediju. Posameznik oziroma njegov starš soglaša, da bo njegova pesem objavljena na spletni strani www.ventilatorbesed.com in na straneh naših partnerjev

Ob poslanem prispevku navedite tudi ime in priimek oziroma vzdevek avtorja, starost avtorja in morebitnega mentorja. Napišite tudi naslov vaše pesmi.

Pesem, s katero želite sodelovati na nagradnem poetičnem natečaju, pošljite na elektronski naslov: vladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com s pripisom Za poetični natečaj na temo Jesenska melodija

Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 20.12.2023,  bomo sproti objavljali na naši spletni strani www.ventilatorbesed.com.

NAGRADE

Najbolj zanimive tri izdelke bomo nagradili in sicer glede na starostni skupini:

Nagrade za odrasle od 18 let naprej

 

1.nagrada: knjiga Sence gorskega cvetja

2.nagrada: Pesniška zbirka Vladimire Rejc: Potovanje nemih obrazov

3.nagrada:  knjiga Železna volja

 

Nagrade za otroke od 10 do 18 let

1.nagrada: knjiga Neon

2.nagrada: knjiga Čarobni jaz

3.nagrada:  knjiga Železna volja

 

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni na www.ventilatorbesed.com, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatorbesed.com  in dunja@ventilatorbesed.com, da se dogovorimo za prevzem nagrade.