Narodni dom Maribor: napovednik dogodkov v decembru 2020

0
161

Tadej Toš – še ena …

Awwwditorij: prenos v živo na

Dvorana generala Maistra

nedelja, 20. december, 20.00

Tadej Toš

 

ww

Aww

Pregovor pravi: kdor se smeje, dobro misli. Mi pravimo: kdor se smeje s Tadejem in Awwwditorijem, dobro – dela.

Hura, uspelo je! Četudi so bili vaši aplavzi virtualni, so Tadeja priklicali nazaj na oder Awwwditorija za bis. No, pravzaprav za – »še eno«. Komedijo na suho, kot nastopom pred zanj nevidnim občinstvom pravi sam.

Čeprav med predstavo (zanj) nevidni, pa smo gledalci še kako številčni. Doslej se nas je s Tadejem v Awwwditoriju družilo 52.976. Številka, ki osupne. In – da idejo. Tako bomo gledalci v Tadejevi »še eni« lahko prispevali ne le k statistiki, temveč dobesedno.

Predstava bo namreč dobrodelna: zbirali bomo sredstva za društvo UP-ornik, s katerim Boris Krabonja skupaj s peščico sodelavcev požrtvovalno pomaga vsem, ki so se znašli na robu prepada.

Upokojenci, invalidi in bolni, mame in očetje samohranilci – UP-ornik sliši klic tistih posameznikov, za katere je naša družba z vsemi svojimi socialnimi sistemi vred – gluha. Pa četudi bi jih že nekaj sto evrov rešilo izklopa elektrike, mrzlih peči in radiatorjev, deložacije …

UPornik pomaga nemudoma in neposredno, brez birokracije, brez vprašanj in popolnoma transparentno. Več o društvu in o tem, kako ga lahko podprete, preberite UP-ornik, mi pa vas pozivamo, da se 20. decembra ob 20. uri med spremljanjem predstave na Youtube, Facebook in spletni strani Narodnega doma Maribor pridružite naši dobrodelni akciji in UPorniku namenite 5 evrov. Kako? Z donacijo preko SMS-sporočila UPORNIK5, na 1919.

Preprosto, udobno, s kavča, med smehom. Dobrodelnost še nikoli ni bila tako enostavna in zabavna. Pa tudi učinkovita. Si predstavljate, koliko dobrega lahko storimo, če se v akcijo vključimo vsi, ki se družimo v Awwwditoriju? Kjer ni vstopnine, zato nekaj evrov gotovo ne bo težko najti in podariti.

Pokažimo, da tudi v teh distanciranih in izoliranih časih še vemo, kakšno moč imamo, če se (z)družimo.

 

 

Daniel Müller-Schott, violončelo – PRESTAVLJENO NA KASNEJŠI TERMIN

Simon Trpčeski, klavir

  1. koncert Komornega cikla

Dvorana Union

torek, 22. december, 19.30 – PRESTAVLJENO NA KASNEJŠI TERMIN

 

 

Božični koncert: Klemen Slakonja z bendom

Awwwditorij: prenos koncerta v živo na

Dvorana generala Maistra

petek, 25. december, 18.00

Klemen Slakonja, vokal; Igor Leonardi, kitara; Nejc Škofic, klaviature; Tadej Kampl, bas; Janez Gabrič, bobni

 

 

Klemen Slakonja ni le odličen igralec in interpret, ampak tudi izjemen pevec.

Awwwditorijeva praznična poslastica: božični koncert Klemna Slakonje

Klemna Slakonjo poznamo kot človeka mnogih obrazov – od Fredija Milerja do Angele Merkel. Kakšen pa je njegov obraz? V letu, ko si je ves svet nadel masko, se je Klemen odločil, da jo sname in svetu pokaže svoj pravi jaz, ki je – pevski.

Da je petje eden njegovih talentov je seveda že dolgo znano, toda tokrat ga ne bomo slišali v vlogi pevskega imitatorja ali satirika, temveč bo pred nami pevec Klemen Slakonja v romantično-praznični izdaji. Pred kratkim je namreč izšel njegov prvi album, ki je – času primerno – božično obarvan. Skupaj z ekipo priznanih slovenskih ustvarjalcev, kitarista Igorja Leonardija, klaviaturista Nejca Škofica, basista Tadeja Kampla in bobnarja Janeza Gabriča, se je lotil novih interpretacij božičnih klasik, mednje pa uvrstil tudi avtorsko skladbo  »Under My Xmas Tree«.

Album je izšel pri založbi Universal, s čim se je Klemen znašel v eminentni družini glasbenih velikanov – založba ima namreč pod svojim okriljem med drugim tudi takšna velika imena, kot so Lady Gaga, Rihanna, Eltona John, Jay-Z, Taylor Swift in nesporna vladarica božičnih uspešnic, Mariah Carey.

Ker se je do zdaj vse, česar se je Klemen lotil, spremenilo v zlato, se lahko istega nadejamo tudi tokrat. Prav verjetno bo torej božična kraljica Mariah končno dočakala tudi božičnega princa. Ali kralja.

No, mi mu bomo raje rekli kar – car. Klemen Slakonja, pač.

Informacijska pisarna Narodnega doma Maribor je do nadaljnjega zaprta.

Za vsa dodatna pojasnila in vprašanja smo vam na voljo na E-naslovu vstopnice@nd-mb.si in na telefonski številki 031 479 000 med ponedeljkom in petkom med 10. in 13. uro.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa. Vse morebitne spremembe bomo objavili na spletni strani Narodnega doma Maribor www.nd-mb.si