Nevenka Koprivšek je postala francoska vitezinja reda umetnosti in leposlovja

0
133

 

V sredo, 19.10.2011, je francoska veleposlanica v Sloveniji, nj. ekscelenca Nicole Michelangeli, v imenu francoskega Ministrstva za kulturo in komunikacije, Nevenki Koprivšek, direktorici zavoda Bunker Ljubljana, podelila častni naziv Vitezinja reda umetnosti in leposlovja! Ob tej slovesnosti sta bila v viteza povišana tudi slovenski filozof Edvard Kovač in pesnik ter prevajalec Boris A. Novak.

Nevenka je študirala na šoli »Ecole Jacques Lecoq« in se s francosko umetnostjo in kulturo izjemno povezala že kot mladenka. Njene izkušnje in poznanstva so skozi leta rojevala nove mreže povezav in možnosti razvijanja projektov tudi skupaj s francoskimi partnerji – umetniki in organizacijami.

 

V zavodu Bunker smo ustvarili štirinajst mednarodnih festivalov Mladi levi, na katerih smo med drugimi gostili mnogo eminentnih francoskih umetnikov, ustvarjali mednarodne koprodukcije, skupaj s francoskimi partnerji pa smo tudi vstopali v različne mednarodne povezave in spoznavali druge kulturne prostore. Skozi mednarodno mrežo Balkan Express, ki smo jo pričeli skupaj s francoskimi partnerji Relais Culture Europe in mnogimi drugimi partnerskimi organizacijami iz balkanske regije, smo se povezali z balkanskim umetniškim prostorom, ustvarjalci in kulturnimi operaterji ter z njimi skozi čas razpirali prostore umetniškega izraza v regiji. Skupaj s francoskimi partnerji smo tudi ustanovili mednarodno mrežo Sostenuto, mrežo Danse Bassin Mediterraneean in Fond Roberto Cimmeta, preko katerih smo lahko spoznavali in delovali v širšem mediteranskem prostoru, od koder smo v Slovenijo povabili mnogo zanimivih umetnikov in predstav, mediteranske dežele pa so obiskali tudi številni slovenski umetniki in tam predstavili svoj umetniški izraz.

 

V zavodu Bunker smo ponosni na častno priznanje, saj ga čutimo tudi kot priznanje delu celotnega zavoda Bunker, še posebej pa seveda iniciativnosti, umetniški senzibilnosti in podjetnosti Nevenke Koprivšek, naše direktorice.

 

Ponosni pa smo tudi na to, da imamo sedaj v svoji sredini pravo vitezinjo!