Počitnice s potovalno agencijo

0
156

Številne družine, ki načrtujejo počitnice ali izlete, se zaradi pomanjkanja časa ali udobja odločijo za potovanje s potovalno agencijo. Le-teh imamo v Sloveniji in izven nje ogromno.

Kako se odločiti? Katero izbrati?

Če se nam zdi, da nam agencija, za katero smo se odločili, ni znala dati zadovoljivega odgovora in smo v dvomih, raje še enkrat premislimo.

Počitnice naj bi bile prijetno doživetje in ne vir nenehnega stresa, tako za nas kot za predstavnika agencije, ki ga bomo ves čas nadlegovali s pripombami in pritožbami.

 

Zelo pomembno je, kako beremo reklame, kataloge za počitnice. Če se odločamo za počitnice v hotelu ob morju, nastanitev v zasebnih sobah, toplice ali kmečki turizem in smo se dovolj samokritično ocenili za zelo zahtevnega gosta, je najbolje, da zadevo, če je dosegljiva z avtom, preverimo na kraju samem.

Katalogi turističnih agencij so včasih zelo varljivi. Na primer: majhen, urejen, cenovno ugoden hotel, primeren za družine … Med vrsticami lahko preberemo, da je to hotel za manj zahtevne goste. Najverjetneje je to hotel s številnimi družinami: pri zajtrku je gneča, ni miru …

Ali pa: lepa plaža lahko pomeni plaža, ki je zacementirana ravna plošča, prekrita z ležalniki in senčniki, polna ljudi in moramo jo plačati …

In kaj je najbolj pomembno?

Kadar se odpravljamo v tujino, sploh pa v južne kraje, moramo prilagoditi svoj tolerančni prag razmeram in preusmeriti pozornost na lepe stvari, zaradi katerih smo prišli. Računamo lahko na mrčes, tudi najbolj neprijeten, in to povsod.

Skratka, na veliko stvari moramo biti pozorni.

Zelo pazljivi moramo biti, ko potujemo z majhnim otrokom ali celo dojenčkom.

Počitnice lahko minevajo brez vsakršnih zapletov, lahko pa nam nepredvidena poškodba, bolezen ali živalski pik povzroči pravo katastrofo.

 

 

Viri: Priročnik za dom in družino, Založba Arkadija