Podpis Dogovora o brezplačni uporabi koles med MOL in MNZ

0
673

Ministrica za notranje zadeve, Katarina Kresal, in župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković, sta 15. septembra 2009 podpisala Dogovor o brezplačni uporabi koles, ki jih Mestna občina Ljubljana (MOL) daje v uporabo Ministrstvu za notranje zadeve.

 

MOL je nabavil 26 koles, 6 jih bo uporabljalo Mestno redarstvo Ljubljana, 20 pa policisti na območju PU Ljubljana. Ministrica je ob tem poudarila, da "kolesa omogočajo hiter in enostaven dostop do vseh predelov v mestu, njihova prednost pa je predvsem večja mobilnost". Ob koncu se je ministrica županu zahvalila za darilo in zaključila, da "gre za pomembno pridobitev za policijo, ki bo lahko še bolj učinkovito opravljala svoje delo".

 

PU Ljubljana in MOL sta 27. januarja 2009 sklenili Protokol o sodelovanju Mestnega redarstva MOL in PU Ljubljana, s katerim sta uredili sodelovanje pri skupnem izvajanju nalog redarstva in policije na območju MOL. Med PU Ljubljana in MOL že poteka sodelovanje na področju zagotavljanja prometne varnosti s skupnimi opazovalnimi službami, ki za opravljanje nalog uporabljajo kolesa.