Poezija – Dantejev dan

0
45

KNJIŽNE NOVOSTI IN NOVICE

 

… in še mnoge druge!

 


Dante Alighieri: BOŽANSKA KOMEDIJA
Spomenik klasične književnosti v prevodu dr. Andreja Capudra, z reprodukcijami grafik Gustava Doréja

Letos obeležujemo 700-letnico Dantejeve smrti  (1265-1321). V Dantejevem letu so Italijani 25. marec, dan, ki ga strokovnjaki prepoznavajo kot začetek popotovanja v onostranstvo v Božanski komediji, postavili kot dan, posvečen pesniku, poimenovan “dantedi”. Ta dan bomo na Facebook strani Celjske Mohorjeve družbe ves dan spremljali branje Božanske komedije ter predavanja in razmišljanja številnih strokovnjakov, ljubiteljev literature, dijakov, profesorjev in posameznikov, ki nam sporočajo, da je tudi po 700 letih Dante med nami še kako aktualen! Pridružite se TUKAJ.

Tudi papež Frančišek je znamenitega italijanskega pesnika počastil kot »preroka upanja« in spodbudo, »da najdemo izgubljeni smisel svoje človeške poti«, ter izrazil željo, da bi v Dantejevem letu znova vzeli v roke njegova dela, se z njim »obogatili, prehodili mračne gozdove in dosegli cilj, o katerem sanja in si ga želi vsak človek – to je ljubezen«.
Pri Celjski Mohorjevi družbi je Božanska komedija v izvrstnem prevodu dr. Andreja Capudra in z reprodukcijami grafik Gustava Doreja do konca aprila 2021 na voljo po znižani ceni.

880 strani • 3 knjige v kompletu • 130 mm x 200 mm • trda vezava • 85,00 € (redna cena 120,00 €) • Naročilo ...


Vabljeni v Mohorjevi knjigarni v Celju in Ljubljani!

Vse izdelke pa še vedno lahko naročite tudi