Poletna muzejska noč 2020, 20. junij 2020

0
41

 

 

Poletna muzejska noč
sobota, 20. junij. 2020
18.00–24.00
MGLC in Švicarija
Vstop prost.

 

 

Poletna muzejska noč
sobota, 20. junija, 18.00–24.00,

Brezplačen ogled razstav Andreja Škufce Črni trg in Agnes Momirski siXren (Verbum Medicinae).

Program:

16.00–19.00, dvorišče pred Gradom Tivoli: CIRKULIRANJE – Cirkuško rajanje
Predstave, delavnice za družinsko občinstvo v organizaciji Zavoda Bufeto.
(V primeru slabega vremena se prireditev odvije dan pozneje, 21. junija.)

19.00–23.00, Švicarija: Vedeževanje iz tarot kart z Agnes Momirski
Individualni spletni pogovori z umetnico Agnes Momirski, obvezna predhodna prijava na 01 2413 812

V sklopu Poletne muzejske noči bo v MGLC Švicariji Agnes Momirski po videozvezi iz Rotterdama obiskovalcem omogočila brezplačno tarot in/ali astrološko vedeževanje. Zainteresirani udeleženci morajo termin rezervirati na blagajni MGLC oziroma po telefonu.

Agnes Momirski verjame, da sta astrologija in tarot ključni praksi v vsakodnevnem notranjem delovanju. Sta načina za odkrivanje arhetipov in časovnih načrtov do naše notranje mitologije, saj razkrivata sinhronost, simbole in poetično senzibilnost. Astrologija igra pomembno vlogo v njeni umetniški in raziskovalni praksi, prav tako je ključna za razumevanje načinov uglasitve z naravnimi cikli.

Dogodek se odvija v sklopu samostojne razstave Agnes Momirski siXren (Verbum Medicinae), ki je v MGLC Švicariji na ogled do 2. avgusta 2020.

20.00–21.00, Grad Tivoli: Glasba z balkona (koncert): Zvezdana Novakovič, pevka, harfistka in performerka

Zvezdana Novaković ZveN je vsestranska glasbena ustvarjalka in performerka. Njen ustvarjalni razpon sega od gledaliških do koncertnih odrov, od skupine Laibach do Svetlane Makarovič, od Bolgarije do Brazilije, od starodavnih tradicij do elektronike, od lutk do uprizoritvenih presežkov, od klasike do džeza, od poučevanja vokalnih tehnik prek študija kompozicije do vodenja pevskih zborov, od nacionalne opere do alterklubov, od pripovedovanja do harfe. Vse pa povezuje njen glas. Njen ZveN. “Težko je to postaviti v en paket. Je pa mogoče. A uvesti je treba nova pravila,” pravi.

Vstop na vse dogodke je prost.