Pomladne škratolovščine so v polnem razcvetu!

0
65
Vabimo vas na vse konce in kraje, med same čudovite zgodbe in neverjetna doživetja!
Izšla je nova, zelo posebna slikanica – strip AJDI IZ WAJDUŠNE. Jaka Vukotič je ponovno neverjetno spretno in duhovito vihtel čopič, Uroš Grilc pa je poskrbel za napeto zgodbo. Ajdi iz Wajdušne pripoveduje zgodbe o svetu vilincev, škratov, ajdov in drugih strašnih prikazni, ki od nekdaj kolovratijo po okolici Ajdovščine. Tam pa prav kmalu nastane nova škratolovska dogodivščina, AJDOVSKA SKRIVNOST.
Na naslovih prednaročnikov bo že v prihodnjem tednu. 
 Muzej Grad Štanjel z razstavo Narava in človek na Krasu! Z velikim ponosom vas vabimo na obisk novega muzeja in izkustvene razstave, na kateri boste Kras začutili, otipali, zavonjali, se prepustili njegovemu navdihu…
Škrateljci smo zasnovali koncept nove razstave, ki je zelo primerna tudi za družinske obiske. Seveda pa lahko obisk ŠKRATJEGA KRASA odslej imenitno združite z ogledom nove razstave na Gradu Štanjel.
Danes na Trubarjevi domačiji v Velikih Laščah Reformatorski večer z Boštjanom Gorencem Pižamo.
Pomladni tedni so na naših poteh živahni vse dni, saj jih obiskujejo vrtci in šole, ki nadvse uživajo v škratolovščinah. Našo ponudbo pedagoških programov si lahko ogledate na spodnji povezavi.
PEDAGOŠKI PROGRAMI
Glasbena pravljica Krškočara na Vrhniki! Zgodbi čarovniške šole in čarovniškim zvokom lahko prisluhnete 23. aprila ob 9. uri v Cankarjevi knjižnici na Vrhniki.Pravljica pa je na sporedu tudi 28. maja v Krškem. Takoj po pravljici pa se podate na voden pohod čez Krškočara s čarovniki in čarovnicami!
22. maja ob 11. uri vabljeni na ŠKRATJI KRAS s Kraškimi ovčarji!To pa bo dogodivščina in pol, najbolj škratje pasja dogodivščina na svetu! Ta dan nas bodo kosmati pasji lepotci in lepotice spremljali na vodenem pohodu po Škratjem Krasu, ves dan pa bodo ti čudoviti psi svojo zgodbo pripovedovali tudi v Muzeju Grad Štanjel, kjer imajo kajpada posebno mesto.
ŠKRATOLOVSKI BON in ponudba PRAVLJIČNIH KOMPLETOV za obisk naših doživetij na voljo na naši spletni strani.
OBISK NAŠE SPLETNE TRGOVINE

Da boste vedno na tekočem, vam priporočamo da všečkate strani naših poti: