Poznate igro z naslovom Fotoaparat?

0
169

Drage bralke, dragi bralci, imate radi družinske sprehode v naravi? Zakaj vas pritegnejo? Lahko nam pišete na vladka@ventilatorbesed.com

Zanimive zapise bomo objavili v Ventilatorju besed www.ventilatorbesed.com

Drage bralke, dragi bralci, poznate igro z naslovom Fotoaparat?

Ali ste vedeli, da igra Fotoaparat umiri nemir in misli, ki želijo odvrniti pozornost, da bi lahko jasno videli, zato je ena najučinkovitejših iger v knjigi  z naslovom: Joseph Cornell: Doživljanje narave (dejavnosti za ozaveščanje o naravi za vse starosti), Celjska Mohorjeva družba, 2019. O knjigi smo že večkrat pisali v Ventilatorju besed in jo toplo bralkam in bralcem Revije Ventilator besed priporočali v branje in raziskovanje.

Ste igro Fotoaparat že preizkusili?

Igra Fotoaparat je primerna za dve osebi: ena je fotograf, druga fotografski aparat. Fotograf usmerja aparat, ki ima zaprte oči, ter išče lepe in zanimive prizore. Ko fotograf zagleda nekaj, kar mu je všeč, aparat usmeri v ta prizor, da ujame posnetek.

Fotoaparat aparat opozori, naj odpre zaslonsko (svoje oči), tako da ga dvakrat potreplja po rami. Tretji trepljaj tri sekunde zatem aparatu sporoči, naj oči ponovno zapre. Na začetku bo morda v pomoč, če ob prvih dveh trepljajih rečete “odpri” in ob tretjem “zapri”.

Kako se igra nadaljuje? Drage bralke, dragi bralci, lahko nam pišete na vladka@ventilatorbesed.com

Veliko ustvarjalnosti in prijetnih sprehodov v naravi!