Nagradna igra Zmajček

0
239

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Zmajčkove novembrske vsebine so prijazne, tankočutne in tople.

In kaj vam na 64-ih straneh prinaša najnovejša številka? Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Čakajo vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Pesnica Zvezdana Majhen se v uvodni pesmi Kaj je potlej dotakne občutljive teme minljivosti. Novembra se namreč spominjamo vseh, ki jih ni več med nami. Vse, kar je živo, nekoč umre. To velja za rastline, živali in ljudi. Kljub temu se vsi veselimo življenja in si želimo, da bi trajalo čim dlje.

V zgodbici Volkovi in ovčice preberite, kako je mala ovčica prelisičila dva volka. Zgodbo je napisal Tomo Kočar, ilustrirala pa jo je Kristina Krhin.
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, se v novembrski zgodbi sporazumeva z dimnimi signali, v nanizanki Zgodovinski vrtiljak avtorice Anje Bedrač in ilustratorke Erike Omerzel Vujič pa Brina in Vid spoznata koliščarje.

Tudi tokrat vas bo pričakala zgodba v obliki slikopisa V njej Mihčeva družina zaradi dežje mrkih obrazov obsedi na kavču, nato pa ugotovi, da je tudi pod dežnikom lahko zabavno. Slikopis Urše Krempl Pod dežnikom je ilustrirala Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju. V dneh, ko je sonca malo in je tema že popoldne, izdelajte ‘čarobno’ škatlo, s katero se boste igrali igro svetlobe in senc. Rubriko ustvarjamo pripravlja Petra Korenjak Marčun. Vse male in malce večje kuharje pa bo navdušil recept za preprost in okusen prigrizek – sirne pajkce.

Skupaj z Zmajčkom letos spoznavamo družbo okrog nas, v novembrski številki bomo govorili knjižnicah, in, ker nesreča nikoli ne počiva, se bomo naučili tudi, kako ravnamo v primeru poplave.

Imate radi živali? V vsaki številki podrobno predstavimo eno žival, novembra je to pajek. Pajki pri mnogih ljudeh vzbujajo strah, čeprav  večina sploh ni nevarna ljudem.

Zmajček rad neguje ljudsko izročilo, zato tudi letos prepevamo ljudske pesmi. Za Zmajčka jih izbira Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. Novembra prepevamo Abraham ‘ma sedem sinov.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. O tem, kako nujno in koristno je branje pravljic otroku, v novembrskem članku Zmajčkove priloge za starše razmišlja avtorica Petra Kastelic. Žarenje v očeh, radovednost, prepletena z vznemirjenostjo ob razmišljanju, predstavljanju, kaj se bo zgodilo potem, ne glede na to, kolikokrat ste pravljico otroku že prebrali ….

To je bil le kratek pogled v novembrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodnje vprašanje, decembrsko številko ZMAJČKA.

O kateri naravni nesreči govorimo v novembrski številki Zmajčka?

Bralcu, ki bo do vključno 20. novembra 2019 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali zgoraj navedeno nagrado.

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Boris Jančigaj.