Rojstni dan malo drugače

0
286

Vsak rojstni dan je za otroka nekaj posebnega. Da pa bo vse potekalo tako, kot je treba, morajo poskrbeti starši. Ob hrani, pijači in torti ne smemo pozabiti tudi na aktivnosti za otroke, s katerimi bomo popestrili praznovanje rojstnega dne.

 

Aktivno zabavo, kjer se nihče ni dolgočasil, je imela tudi Irena Ida Katarina. Čeprav stara šele dobrega pol leta, je z zanimanjem gledala lutkovno predstavo Miška kaško kuhala gledališča Zapik iz Ljubljane, kjer so nastopali prsti v različnih prstnih in skupnih igrah. Prsti so kradli čokolado, padli v vodo, nosili v mlin, pekli kruhek, z miško kuhali kašo in, tako kot otroci, niso hoteli spati. Še bolj so uživali malo starejši otroci, ki so nepretrgoma sledili predstavi ter sodelovali. Zabavo so popestrile še lutke, ki so poleg slovenščine znale tudi špansko. Ker so bile nagajive, so se venomer skrivale in smo jih iskali. Na ustvarjalnih delavnicah pa so otroci risali, izdelovali cvetlice ter plesali. Še prehitro je prišel čas za torto in slovo. Starši so med tem časom lahko malo poklepetali in ni se jim bilo treba bati, da bodo otroci kakšno ušpičili ali da bi se jim kaj zgodilo. In tako je ta dan bil res nekaj posebnega.

 

Da bodo tudi vaši otroci imeli odlično rojstnodnevno zabavo, je treba samo nekaj idej. Kakšno predstavo in lutke si lahko zamislimo tudi sami, mogoče nam na pomoč lahko priskočijo sorodniki in prijatelji. Tudi instrumetni so vedno zanimivi in mogoče lahko naredimo domači orkester. Ali pa kaj zapojemo, zaplešemo, narišemo, gremo v naravo in se lovimo. Vsekakor boljše od igric na računalniku ali gledanja televizije.