Rosa M. Curto, Aleix Cabrera: Vila pripovedujejo o odgovornosti

0
749

Drage bralke, dragi bralci, katera knjiga vas je navdušila v zadnjih dneh? Zakaj radi berete?

Za današnji dan pa knjiga, ki mi je po naključju prišla v roke z naslovom: Rosa M. Curto, Aleix Cabrera: Vila pripovedujejo o odgovornosti (DZS, Dnevnik)

To je zgodba, ki je primerna za otroški in odrasli svet. Na nevsiljiv način izvemo, kaj je odgovornost; zakaj moramo biti odgovorni; zakaj moramo opraviti določeno nalogo…

Kako se nauči tudi Zvončica, vila, glavna junakinja te knjige. Nenadoma ugotovi, da preveč sanjari. Uspe se ji potruditi, da drugim vilam ne povzroča preveč skrbi.

Knjiga je napisana z velikimi tiskanimi črkami, zato je primerna že za  najmlajše bralce, ki šele vstopajo v skrivnostni svet branja. Besedilo še dodatno obogatijo izvirne, prijazne ilustracije.

Zvončica je že od malih nog učitelje spravljala ob pamet. Bila je tako zasanjana, da je kar lebdela nad tlemi. Še sama se ni zavedala, da je ves čas v oblakih, ker so imeli pouk na prostem, je največkrat odlebdela od ure ali pa pustila naloge nedokončane.

Takrat so jo šli iskat vsi sošolci in učiteljica. Toda klicanje in bobnanje ni prav nič pomagalo. Zvončica jih ni slišala, saj je bila z mislimi daleč stran.

“Če boš taka, ne boš nikoli prava vila, so ji kar naprej prigovarjali učitelji. Sčasoma pa so se je naveličali iskati po vsem gozdu. Sklenili so, da jih bodo okoli gležnja privezali zvonček – njenemu imenu primerno – in tako opravili vse težave…

Več si lahko preberete v knjigi: Rosa M. Curto, Aleix Cabrera: Vile pripovedujejo o odgovornosti ( DZS, Dnevnik).

Drage bralke, dragi bralci, kako se odlomek nadaljuje? Kako bi predstavljeni odlomek nadaljevali vi? Lahko nam pišete na vladka@ventilatorbesed.com.