Šli smo med študente

0
952

Da Ventilator besed ni nikoli dolgočasen ter vreden vsakodnevnega obiska, smo želeli pokazati tudi študentski populaciji, zato smo se 14. oktobra udeležili tridnevne prireditve Študentska arena na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na okrogli mizi, ki jo je iznajdljivo povezovala Tina Košir, so poleg glavne in odgovorne urednice Vladimire Rejc sodelovali tudi nekateri pisci in uredniki, ki so predstavili svoje ustvarjalno delo na Ventilatorju besed. Andreja Stajnko je stopila v stik z urednico revije kot prevajalka, saj je v angleščino prevedla njeno pesniško zbirko Potovanje nemih obrazov. Kot urednica za področje izobraževanja ter občasna kolumnistka pa s svojim ustvarjalnim delom prispeva tudi na Ventilatorju besed. Zvonko Pukšič, s telesom biokmetovalec, z dušo pa raziskovalec naravnih znamenitosti, prispeva Ventilatorju besed prav poseben čar, saj se loteva vsega povezanega z naravo na zanimiv način. Novinarka Katjuša Štih se posveča predvsem ekološkim tematikam ter manjšim muzejem, ki so pomembne priče življenja vsakdanjega človeka. Tako ona kot vsi ostali pisci sami izbirajo tematiko, o kateri pišejo. Ravno zato je Ventilator besed nedolgočasna, enkratna in vedno zanimiva revija. V njem boste našli predvsem to, česar v drugih medijih ne zasledite, a je vseeno omembe vredno.

Branost raste

Nepogrešljivi Niko Fajfar, tehnični urednik, brez katerega revija v elektronski obliki sploh ne bi obstajala, je prijetno zadovoljen nad vsakodnevno obiskanostjo spletne revije. Obiskanost namreč iz dneva v dan narašča. Pa tudi sam z veseljem prebere članke, ki jih objavljajo njegovi sodelavci. Bojana Modrijančič Reščič, profesorica slovenščine, se že 17 let trudi srednješolcem v Novi Gorici približati knjigo, za Ventilator besed pa s svojimi dijaki pripravlja in ureja rubriko Dijaški kotiček. Tudi povezovalka Tina Košir je sodelavka Ventilatorja besed. Nad odzivom njenega prvega članka je bila prav posebej presenečena, zato v prihodnje obljublja še več prispevkov. Na prireditvi je bil tudi Miha Zupan, ki veliko potuje, bere in piše, za Ventilator besed pa prispeva čudovite fotografije z vseh koncev sveta.

Seveda so na Ventilatorju besed še številni drugi nepogrešljivi avtorji, ki se zaradi različnih razlogov niso mogli udeležiti predstavitve in jih podrobneje lahko spoznate pod rubriko Uredniki in pisci.

Pestra druščina ustvarjalcev

Sodelavci Ventilatorja besed so tudi vsak po svoje ljubitelji kulture; radi prebirajo knjige, poslušajo kakovostno glasbo ter obiskujejo gledališča. Prijetno druženje je bila lepa priložnost, da so se sodelavci tudi pobliže spoznali. Kako pestre in raznolike ustvarjalce ima revija, kaže tudi to, da prihajajo avtorji iz različnih koncev Slovenije; tako Primorske, osrednje Slovenije kot tudi Štajerske. Predstavitev so popestrili zvoki kitare izpod prstov Sama Južniča ter poezija iz zbirke Potovanja nemih obrazov Vladimire Rejc.