Slikanica Rad živim, avtorice Sanje Žontar

0
170

Rad živim, ker vsakega dneva se veselim. Rad živim, ker sanjati se učim.

Rad živim, ker se novo pesmico učim. Rad živim, ker za druge kaj dobrega naredim.

Rad živim…

Prikupna otroška slikanica Rad živim, ki je nastala izpod peresa Sanje Žontar, nas spodbuja k razmisleku. Ustavi svoje skakajoče misli. Umiri se. Vprašaj se. Zakaj rad živim? Kateri so tisti trenutki, ki jim morda zaradi prehitrega teka skozi življenje odvzemamo pridevnik čarobnosti? Je to pogled na mogočno zasneženo gorovje, ki ga objemajo jutranji sončni žarki, otroški smeh, vonj maminega peciva, odkrivanje novih krajev, objem, spoznavanje samega sebe in sprejemanje prav takšnega, kakršen si…?

Čeprav je slikanica namenjena našim najmlajšim, pa vsekakor potrka tudi na srce vsem, ki se želijo znova prebuditi, odpreti nov nepopisan list, pogledati na svet z otroškimi očmi in se veseliti vsakdanjim rečem. Najti v vsakem dnevu tisto, kar te razveseli. Vzljubiti enostavnost trenutka. Če ne s pomočjo naših najmlajših pa morda s prikupno slikanico.

Slikanica Rad živim, ki jo je s prikupnimi barvitimi ilustracijami okrasila Eva Zver, je izšla pri Zavodu Odprto srce (http://www.zavododprtosrce.si), najdete pa jo lahko tudi na policah bolje založenih knjigarn.