Tri ‘karantenske’ razstave in vabilo na delavnico

0
125

Tri razstave Zavoda SCCA-Ljubljana

Jeseni smo za vas pripravili tri razstave, ki se bodo v anale našega zavoda vpisale kot “karantenske” razstave: razstavo Prosti čas umetnice Line Rice predstavljamo z videom, dodajamo video predstavitev umetnic z razstave Pod pritiskom, ki čaka na sprostitev ukrepov, obenem pa vas vabimo, da še do nedelje obiščete razstavo 3 + 3 = 6.

Končna razstava 17. generacije šole Svet umetnosti Pod pritiskom v Galeriji Škuc postavlja v ospredje odnos do materialnosti. Predstavlja dela Sare Rman in Maruše Meglič, ki se preko asociacij, ki jih sprožajo oblike, proces ustvarjanja in postavitev razstavljenih objektov, navezujeta na tesnobnost, s katero se soočamo ob prehodu v samostojno življenje. Razstava še vedno čaka na sprostitev vladnih ukrepov, medtem pa vas vabimo k ogledu video predstavitve umetnic.

Več o razstavi
____________

Predstavitev so zasnovale kuratorke razstave v sodelovanju s Tonijem Poljancem (kamera, montaža). Razstava je nastala v produkciji SCCA-Ljubljana in Galerije Škuc s podporo Mestne občine Ljubljana – Oddelek za kulturo in Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

Vabimo vas k ogledu video predstavitve razstave Prosti čas umetnice Line Rice, ki smo jo oktobra postavili v Kinu Šiška. Lina Rica z razstavo, ki je del njenega projekta Pretakanje časa, nadaljuje z raziskovanjem sodobnega dojemanja časa. V ospredje postavlja kolektivno in osebno izkušnjo posameznice oziroma posameznika v današnji informacijski družbi, zlasti v trenutni situaciji epidemije, na katero svet ni bil pripravljen.Več o razstavi
____________

Avtorja videa sta Žiga Palčar in Lina Rica. Razstava je nastala v produkciji SCCA-Ljubljana in Kina Šiška s podporo Mestne občine Ljubljana – Oddelek za kulturo.

Do nedelje, 13. 12., vas vabimo k ogledu razstave 3 + 3 = 6 v Steklenem atriju Mestne hiše v Ljubljani. Razstava predstavlja filme in video dela umetnic Ane Nuše DraganZemire Alajbegović in Eme Kugler, ki so delovale ali delujejo na področju performansa, filmske in video umetnosti. Razstava je na ogled vsak dan med 8. do 20. uro.

Več o razstavi
____________

Razstava je del projekta Zgodbe, ki še niso napisane, nastala je v produkciji SCCA-Ljubljana s podporo programa Ustvarjalna Evropa, Ministrstva za javno upravo in Mestne občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.

NAPOVEDUJEMO

O arhivih v dialogu: Barbara Borčić in Ida Hiršenfelder

Spletna delavnica
Torek, 15. 12. 2020, 16.00

Delavnica bo potekala na platformi Zoom. Vabimo vas, da se prijavite na: info@scca-ljubljana.si
Dogodek boste lahko v živo spremljali na: FB SCCA-Ljubljana

____________

Barbara Borčić:
Kako arhivi beležijo in pišejo zgodbe

Ida Hiršenfelder:
Povezovanje skritih zakladov nevladnih organizacij

VEČ

____________Delavnica je del projekta Zgodbe, ki še niso napisane, nastala je v produkciji SCCA-Ljubljana s podporo programa Ustvarjalna Evropa, Ministrstva za javno upravo in Mestne občina Ljubljana – Oddelek za kulturo.