Umetnost in koncertna dejavnost Layerjeve hiše

0
25
Dragi vsi, zbrani pred zasloni!
Življenje vseh nas poteka drugače, kot je pred marcem letos, zato se nam v Layerjevi hiši zdi še posebej pomembno ustvarjati vsebine, za katere si želimo, da bi ljudem dobro dele.
Posnetke dveh koncertov Dvocikla: rouge-ah ⨂ Kikimore in Zvezdana Novaković ⨂ Ana Duša smo objavili na našem Youtube kanalu, odprli smo razstave Paralelni svetovi avtorice Bernarde Conič (Mergentalerjeva ulična galerija), Umetnost na čakanju (na več lokacijah po mestu) in Podobe savskega otoka (galerija Na mestu). V tej zadnji je na ogled (i)zbrani material, pridobljen z javnim pozivom zbiranja fotografskih vtisov na temo kranjskega savskega otoka. Prvič smo torej dali možnost vsem zainteresiranim, da se “zagledajo na ulici”.
Na spletu se bo v petek, 27. novembra ob 21h, odvila predstavitev zbornika z naslovom ZGODBA O KLG, ki je novo izdano delo pod okriljem Layerjeve založbe, zadnji koncert Dvocikla v tem letu pa bo live & online v petek, 11. decembra, ob 20h – Tea Vidmar ⨂ Ana Kravanja ⨂ Samo Kutin. Na ogleda vabljeni na Facebook profil Layerjeve hiše.
Dogodki se selijo na splet, razstave pa bomo prav tako delili v foto/video obliki, ker se zavedamo, da je dandanes Kranj za marsikoga dlje kot v resnici. Spremljajte nas na FacebookuInstagramu in spletni strani layer.si.

Poleg tega smo za umetnice in umetnike keramike odprli poziv za razstavo sodobne kinetične keramike πr KVADRAT 2021. Vse informacije so na tej povezavi.

Na koncu bi radi delili še pobudi naših partnerjev, za kateri si želimo, da dosežeta čim večjo publiko: prostovoljni projekt Pimp my Walls – spletna dražba umetnosti izpod rok slovenskih ustvarjalcev in pobuda Razvojne agencije Sora, ki nudi podporna svetovanja in izobraževanja za vse profesionalno vključene v kulturnem in kreativnem sektorju. Več informacij tule.

Želimo vam lepe dni in veliko zdravja!

Ekipa Layerjeve hiše
www.layer.si

Povezava do fotografij

Fotografije so podpisane z imenom razstave_avtorjem_serijo del,
ob uporabi navajajte – Foto: Maša Pirc / Layerjeva hiša.

Dvocikel: Zvezdana Novaković ⨂ Ana Duša
Dvocikel: rouge-ah ⨂ Kikimore
⇊ ODPRTI POZIV_πr KVADRAT 2021 ⇊
do 15. 12. 2020 – za VEČ INFORMACIJ klik na sliko