Vabilo na novinarsko konferenco

0
208

 

V sredo, 25. maja, ob 11.00 vas vabimo v prostore Društva slovenskih pisateljev na prvo novinarsko konferenco Mednarodnega literarnega festivala Vilenica 2011. Na novinarski konferenci bomo objavili ime letošnjega dobitnika nagrade vilenica ter predstavili nekatere novosti festivala.

 

Po uspešno izvedeni tematski trilogiji, ko se je Vilenica posvečala avtorju, literarnim posrednikom in bralcu, letos postavljamo v fokus formo festivala in literarnih nastopov na sploh pod geslom Beri v živo. Festival s tako dolgo tradicijo in mednarodno veljavo mora namreč nenehno razmišljati tudi o svoji vlogi v spreminjajočem se svetu in iskati nove poti do svoje publike, tako strokovne kot bralskega občinstva.

 

V središču našega zanimanja bodo literarna branja in različni razmisleki o performativni naravi literature, ki se bodo dogajala med 6. in 11. septembrom. Nastopilo bo 30 avtorjev, festival pa bosta podaljšala nastop lanskega nagrajenca Dževada Karahasana, ki bo predvidoma v mesecu novembru, in okrogla miza Kdo je lahko slovenski pisatelj? (23. 11. 2011), ki bo odprla aktualno temo tujih avtorjev, ki živijo in ustvarjajo pri nas.

 

 

O festivalu bodo spregovorili:

 

Milan Jesih, predsednik DSP

Andrej Blatnik, predsednik žirije Vilenice

David Terčon, predstavnik KD Vilenica in Kosovelovega doma

Vesna Humar, odgovorna urednica Primorskih novic

Jola Škulj,vodja 9. Mednarodnega komparativističnega kolokvija

Gašper Troha, programski vodja festivala

Maja Kavzar, koordinatorka projekta Read Me Live

 

 

Za dodatne informacije se obrnite na:

 

Gašper Troha

M 051 389 917

E gasper.troha@vilenica.si

 

Maja Kavzar

M 041 521 291

E maja.kavzar@vilenica.si

 

Društvo slovenskih pisateljev

Tomšičeva 12, Ljubljana

T: 01 25 14 144

F: 01 42 16 430

W: www.vilenica.si, www.drustvopisateljev.si