Vaši prispevki za nagradni literarno-likovni natečaj na temo Izročilo dreves

0
59

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje, v sodelovanju z Zavodom Škrateljc razpisuje literarno-likovni natečaj na temo »Izročilo dreves«, in sicer v obdobju od 22.04. do 30.06.2022.

Več o natečaju in pogojih sodelovanja si preberite tu.

1.Brezov gozd Krištof, 5 let

Krištof je pridno ustvarjal ob pomoči babice Simone. Ustvarjala sta brezov gozd, ki je na Krištofa naredil prav poseben vtis ob obiskih Bele krajine. Izdelala sta tudi gozdnega škratka – pošastka, ki ga je Krištof poustvaril po zanimivi poti in slikanici zavoda Škrateljc, Mali plac.

Krištof, 5 let

 

2. Sporočilo gozda, Erazem Stupica; 8 let

Kadar ima naša družina čas, se podamo v gozd. Poslušamo ptičji ščebet in si naberemo gob, jagod in borovnic. Včasih si vzamem še kakšen storž, da krasi mojo sobo.

V gozdu so najsrečnejše živali. Zvita lisička  opreza za grmički in se dobrika ptičkam, ki posedajo po drevju. Mama srna čuva svojega bambija, oprezuje in narahlo, neslišno stopa po mahu, mimo gobe rdeče mušnice in si misli, da je le za okras, zadaj za mušnico pa čepi prestrašen zajček. O, kaj bi dal za dva korenčka? Na smreki veverica, ki gloda zadnji jesenski želod. Miška v praproti, lahno šelesti. Na drevesu imajo gnezdo drobne ptičke. Mogoče je to  še lansko  gnezdo, ki je bilo topel domek malim ptičkom, kot so; ščinkavčki, lastovice, škorci pa kakšna grlica, ki oprezuje za drobnimi črvički. Čez mesec dni bomo prišli nabrat košarico borovnic in mogoče srečamo še gozdnega škrata, ki bo skočil na lovsko opazovalnico ob mogočnem hrastu in se nam smejal. Pustili mu bomo kruhek, ker nas bo obdaril z gozdnimi sadeži.

Jeseni se vrnemo. Gozd bo tedaj drugačen; oblečen v zlate barve. Ponudil nam bo kostanje in lešnike. Ptičke bodo še vedno tu, le lastovice bodo odletele v tople kraje.

 

3. Sporočilo gozda, Medeja Stupica, 6 let

Sporočilo gozda, Medeja Stupica, 6 let