Virtualni gledališki svet

0
224
Logo
MGL

Spoštovani,

gledališča ostajajo zaprta, omejitev gibanja in druženja zaradi zajezitve širjenja virusa je še vedno v veljavi. Tesno nam je pri srcu, pogrešamo našo zvesto publiko. Tolažimo se z upanjem, da tudi gledalci pogrešajo nas.

V teh dneh smo oblikovali načrt dela v prihodnjih mesecih. Gledaliških predstav do poletja žal ne bo, smo pa začeli z nujnimi vzdrževalnimi deli ter poostrenim čiščenjem prostorov in opreme. Igralske ekipe bodo konec maja nadaljevale vaje. Medtem v skladu z varnostnimi navodili pripravljamo sedežne rede za gledalce in pravila vstopanja občinstva v dvorane.

Čeprav so gledališka vrata zaprta, še vedno na široko odpiramo naš virtualni gledališki svet, digitalne vsebine ostajajo aktualne, na našem youtube kanalu lahko gledalci izbirajo med več kot 12 predstavami iz preteklih sezon. Ta teden dodajamo novo, od danes zvečer si bodo lahko ogledali komedijo Williama Shakespeara Ukročena trmoglavka, ki jo je režirala srbska režiserka Anja Suša. Tokratna Trmoglavka je postavljena na oder z izključno moško zasedbo, kar je bila sicer ena od konvencij elizabetinskega gledališča. Igrajo Matej Puc, Primož Pirnat, Jurij Drevenšek, Jaka Lah, Jožef Ropoša, Gregor Gruden, Gaber K. Trseglav in Jure Kopušar k.g..

Že med prvomajskimi prazniki smo na splet dodali Ženitev, komedijo Nikolaja Vasiljeviča Gogolja v režiji Diega de Bree. Gogoljeva enodejanka je parodija na poroke v visoki ruski družbi, ki so prej sad vse drugega kot ljubezni. Igrajo Jana Zupančič, Bernarda Oman, Tanja Dimitrievska, Jožef Ropoša, Sebastian Cavazza, Gregor Čušin, Jaka Lah, Janez Starina in Gaber K. Trseglav.

Lepo vas vabimo tudi k ogledu intervjuja Brez maske Juretom Henigmanom, ki je že dostopen na naših socialnih omrežjih, napovedujemo pa že novo gostjo spletne klepetalnice naše dramaturginje Ire Ratej, tokrat bo masko snela Bernarda Oman – ne zamudite, intervju bo objavljen v nedeljo, 10. maja.