Zlate hruške v knjigarni Konzorcij

0
121

Spoštovani!

Za uvod v Mesec zlatih hrušk je izložba v knjigarni Konzorcij zaživela v novi preobleki, ki jo je zasnovala akademska slikarka in ilustratorka Polona Lovšin. V njej so se literarni junaki iz letošnjih »zlatih hrušk« združili v novi pustolovščini. V posnetku avtorica izložbe razkrije, kje je črpala navdih zanjo.

Zlata hruška je znak za kakovost otroških in mladinskih knjig. Vsako leto so zlate hruške predstavljene v Priročniku za branje kakovostnih mladinskih knjig, ki letos nosi naslov Skupaj.  Priročnik in nalepke zlata hruška še vedno lahko naročite na naši spletni strani. Če bi želeli, da vam brezplačno pošljemo plakate ali zgibanke zlata hruška, pa nam pišite na pionirska@mklj.si. Zelo bomo veseli, če nam pošljete utrinke promocije zlatih hrušk z vaših bralnih terenov.

V Mesecu zlatih hrušk, pri katerem MKL Pionirska sodeluje s knjigarno Konzorcij, pripravljamo še nekaj video presenečenj, ki si jih boste lahko ogledali na spletnih straneh ter profilih družbenih omrežij Mestne knjižnice Ljubljana ter Konzorcija. O vseh dogodkih vas bomo sproti obveščali.

Izložbo lahko občudujete do 25. januarja.