Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
201

 

Predstavitev dec. številke (št. 4, letnik 29)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Zadnji mesec v letu nas z voščili in darili obiščejo dobri možje, revija Zmajček pa vam prinaša novoletno obarvane didaktične naloge, zgodbice in pesmi, praznične ideje za ustvarjanje, kuhanje ter še mnogo drugega …

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke. Čakajo vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

V uvodni pesmi, ki jo je napisala Zvezdana Majhen, smo zaželeli SREČNO VSEM NA SVETU, v rubriki Svet okrog nas pa pokukali v praznični čas in v decembrske navade ter običaje.

Prav o teh govori tudi zgodba Čudežni novoletni čas, ki jo je napisal Bojan Varjačič Rajko, ilustrirala pa Kristina Krhin. Novoletne zabave je konec. Polnoč je odbila in nastopil je čas pričakovanja. Le kaj bo zjutraj Nino pričakalo pod smrečico?

Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat izgubi mlečni zobek, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec po gozdu raznaša novoletne voščilnice …

V Božičkov nabiralnik je priromal ogromen kup pisem. Mu bo uspelo prebrati prav vse? Slikopis Božičkova pomočnica je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmlajši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju. Žival, ki jo podrobneje spoznavamo v decembrski številki, je pingvin, frazem, ki ga razvozlavamo pa ‘zavihati rokave’.

Zmajček v vsaki številki vabi tudi  k ustvarjanju! Zakaj ne bi letos smrečice okrasili z doma narejenimi okraski? Material zanje najdemo v domačih predalih, pri ustvarjanju pa bodo uživali vsi člani družine. Idejo za prav posebne okraske je pripravila Dijana Šercer Stojanović. Iz kartona, vpetega v sredino revije, tokrat sestavite losa, po Zmajčkovem receptu pa specite piškote v obliki pingvina.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Pred nami so praznični dni. Napolnimo jih s svojimi posebnimi rituali in obredi. Njihov namen naj bo vzpostaviti in ohranjati stike med ljudmi, se zares srečati s sočlovekom, z družino, naravo in tudi s seboj kot duhovnim bitjem. Avtorica decembrskega članka je Tina Plahutnik..

To je bil le kratek pogled v decembrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

NAGRADNA IGRA

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu izmed bralcev, ki bo do vključno 18. decembra pravilno odgovoril na spodnje vprašanje v komentar članka, januarasko številko revije Zmajček.

V Zmajčku letos spoznavamo tudi frazeme. Kdaj rečemo, da ‘zavihamo rokave’?