Aloe Vera – eliksir mladosti

0
201

Aloe Vera naj bi po legendi rešila življenje Aleksandru Velikemu. Namreč Aleksander je bil tekom obleganja Gaze, leta 330 pr.n.št., hudo ranjen. Rana se je inficirala in ga zelo bolela.  Na poti proti Perziji je srečal svečenika, ki je s seboj nosil gel aloe vere z otoka Sokorta. Čudežna aloa je rano kaj hitro zacelila. Mnogi so verjeli, da je prav ta rastlina zaslužna za nepremagljivo vojsko Aleksandra Velikega.

 

Aloe Vera je znana pod imenom „čudežna rastlina“, „eliksir mladosti“ in dar narave“.  Ime rastline prihaja iz arabske besede „Alloeh“, ki v prevodu pomeni „grenka“, saj ima sok, ki se nahaja v njenih listih grenak okus.

Kleopatra jo je uporabljala za hidratacijo kože, Egipčanske kraljice pa so jo smatrale za izvor svoje lepote.

 

Aloe Vera vsebuje okoli 240 hranljivih in zdravilnih sestavin: vitamine A, B1 ,B2, B3, B6, B9, B12, C, E, folno kislino, minerale kalcija, kalija, magnezija, železa, aminokisline, encime itd.  Niti eden drugi naravni proizvod ne vsebuje toliko sestavin, ki so blagodejne za zdravje.

Ima izredno nutritivno vrednost, zaradi česar ima redna uporaba njenega soka ali gela pozitivne učinke na vaše zdravje.

 

Aloe Vera:

          Krepi imuniteto

          Daje moč  in vitalnost

          Ščiti od diabetesa in visokega krvnega pritiska

          Uničuje viruse, bakterije, glivice in parazite

          Normalizira delovanje jeter in ledvic

          Čisti organizem

          Poboljšuje cirkulacijo in metabolizem

          Regulira prebavo in preprečuje bolezni črevesja

          Zmanjšuje vnetja, rdečico in oteklino sklepov in mišic

          Uporablja se za zdravljenje očesnih bolezni in ustne votline

          Celi rane in odrgnine, blaži vbode insektov

          Zdravi dermatitis, akne, opekline

          Preprečuje rast tumorskih celic

          Čisti kri in odpravlja toksine iz organizma, itd.

 

 

Aloe Vera je danes sestavina številnih komercialnih kozmetičnih proizvodov in sredstev za čiščenje in osebno nego. V kozmetiki se uporablja kot naravno sredstvo za hidratacijo, čiščenje, regeneracijo in toniziranje kože.

Paracelsus, oče moderne medicine, je dejal: V naravi je na voljo vse, kar človek potrebuje za dobro zdravje in zdravljenje. Naš izziv je, da to najdemo!«

Aloe Vera je „odkritje“ moderne medicine. Je dokazano ena izmed najbolj zdravilnih rastlin na svetu. Ne glede na to, ali jo boste uporabljali kot napitek, ali le za zunanjo uporabo, bo zagotovo odlično delovala na Vaše zdravje.