Betontanc & Umka.lv: SHOW YOUR FACE!

0
136

Pozdravljeni,

 

pred ameriško turnejo bo predstava Show your face!, ki se je v štirih letih izkazala za eno najbolj uspešnih predstav Betontanca, spet na odru Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana. 16. in 17. decembra ob 20.00 bodo Betontanc in Umka.lv ponovno uprizorili zgodbo o sleherniku v današnji družbi, ki žanrsko pa združuje vse od fizičnega gledališča, gledališča objektov do izpiljenih tekstov in songov, ki jih v živo izvajajo Silence in latvijski saksofonist Ugis Vitins.

 

Plesno-gledališka skupina Betontanc je bila v 90-ih eden izmed prvih slovenskih umetniških »produktov« in je gostovala po vseh pomembnejših odrih sveta. Takrat so za njihov opis parafrazirali kar Brechta in trdili, da je Betontanc »skupina, ki je s svojimi predstavami prepotovala svet, menjajoč dežele pogosteje kakor čevlje«. V svet so ponesli ne samo slovenske predstave, ampak vtis, da je pri nas uprizoritvena scena sodobna, mlada, polna naboja in zgodb, ki si jih želi povedati.

 

Njihova mednarodna pot ostaja razpredena po vsem svetu in januarja 2011 bodo s predstavo Show your face! že šestič gostovali v ZDA. Turneja bo imela štiri postanke v referenčnih predstavitvenih prostorih:

v Minneapolisu 3 predstave v Walker Art Center

v New Yorku 2 predstavi na festivalu Under the Radar

v Chicagu 3 predstave v Museum of Contemporary Art

v Los Angelesu 5 predstav v REDCAT/Calarts theater

Za več informacij smo z veseljem na voljo na 031 694 559.

 

Lep pozdrav!