Bivši hrvaški predsednik snema film

0
177

 

Stipe Mesić, bivši predsednik Hrvaške, se je na najbolj sončnem otoku na Hrvaškem, otoku Hvaru, kjer tudi privatno letuje, udeležil snemanja filma „Visoka modna napetost“, v katerem je dobil vlogo. Na Hvaru ga je pričakal režiser Filip Šovagović, ki ga je napotil na set. Prva klapa Mesićevega filma je potekala bolje, kot se je pričakovalo, po informacijah udeležencev pa se je bivši hrvaški predsednik na snemanju počutil „kot doma“.

Mesić ima v filmu vlogo predsednika države, ki si želi zaradi obveznosti in medijev na kratko pobegniti v malo mestece. Kaj pa ga tam pričakuje, bo odkrito šele na premieri filma.

Režiser opisuje svoj drugi film v karieri kot neobičajen, saj ga snema s fotoaparatom in ne s kamero, kakor je običajno. Prizorišče je fiktivna vas, župana te vasi pa je odigral Goran Navojec.

„Vesel sem, da je Mesić sprejel vlogo, ne da bi ga moral na to nagovarjati. Dejal mi je, da je kot študent igral in stažiral v filmu „Ne okreći se, sine“ ter si na takšen način poleg mesečne štipendije financiral študij," je dejal Šovagovič.

 

Prevedla: Dunja Krajnc