Nagradna igra: Unikatna keramika Ljube Pervanje – podstavek iz mozaika za odlaganje vroče posode

0
280

„Za razliko od glasbe se v keramičarstvu ne rodijo čudežni otroci. Tisto, kar razumemo kot prezgodnja genialnost, je genialnost otroštva, ki z odraščanjem pojenjuje. Mogoče takšen otrok postane pravi kipar, morda veliki kipar ali slikar,“ s temi besedami se ustvarjalka Ljuba Pervanje uvodno predstavi na svoji spletni strani.

Ljuba Pervanje, umetnica in ustvarjalka, se je že v mladosti vpisala na srednjo šolo za oblikovanje, čeprav, kakor sama pravi, je na umetniškem področju v tistem obdobju bolj malo počela. Njene prve slike je v osnovni šoli celo naslikal sosed Silvo. Čeprav je njeno srce že v mladosti vedelo, s čim se želi ukvarjati, pa je ustvarjalka Ljuba Pervanje do spoznanja prišla v pokoju, takrat ko ima človek več časa in razmišlja, kaj ga pravzaprav veseli, s čim se želi ukvarjati.

Njen idol je Picasso. Njegova koza, ki jo je izdelal iz stare košare, palminih listov in kovine, je predstavljala njen prvi model kipca. Ljuba Pervanje pravi, da ima koza tako krhke rogove, da jih je že neštetokrat zalepila. „Ta koza mi je tako pri srcu, da je postala moj zaščitni znak,“ pravi kiparka.

Leta 2003 se je odločila za samostojno pot. Njena prva razstava je doživela pozitiven odmev med obiskovalci. To pa jo je dodatno spodbudilo k razstavljanju in ljubezen do ustvarjanja se je še bolj poglobila.

Svoje znanje prenaša naprej v obliki delavnic za odrasle pa tudi za najmlajše, saj, kakor pravi, ji otroci, ki so polni svežih in originalnih idej, dajejo zagon za nadaljnje delo.

Ljuba Pervanje v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja prvemu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno nagradno vprašanje, podstavek iz mozaika za odlaganje vroče posode.

Naštejte še vsaj 4 izdelke, ki jih umetnica Ljuba Pervanje izdeluje v mozaik tehniki.

Odgovor lahko poiščete na njeni spletni strani: .

Odgovor napišite v komentar, ki se nahaja na dnu tega članka.

Nagrajenec se bo z umetnico Ljubo Pervanje dogovoril o prevzemu nagrade.

Vabljeni k sodelovanju!