Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
371

Predstavitev novembrske številke (št. 3, letnik 28)

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Novembrski Zmajček vas že vabi v svet branja, pisanja, čudovitih ilustracij in igre! In kaj vam na 64-ih straneh prinaša?

Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Čakajo pa vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Zmajčkova uvodna pesem govori o trmastem, prepirljivem in neprijaznem osličku …

  1. novembra namreč praznujemo svetovni dan strpnosti. Pesem z naslovom KOZLIČEK JE POSTAL PRIJATELJ je ilustrirala Kristina Krhin. To pa nikakor ni edina pesem, ki jo boste našli v Zmajčku

Dan je dobil imenitno darilo – rdečo ribico! Danova ribica zna našobiti najlepše poljubčke in pihati najimenitnejše mehurčke. Nekega dne pa ribice ni več … Preberite zgodbo Patricije Peršolja Danova ribica, ki jo je ilustrirala Maja Lubi.
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat poskuša zaspati brez svoje lutke, saj je že vendar velika, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H., pa škratek Napakec zaide v gosti megli.

Tudi v novembrski številki vas čaka zgodba – slikopis. V njem medved ponoči zasliši čuden zvok. Je pod njegovo posteljo čarovnica ali pošast? Slikopis Medveda je strah je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob slikopisu bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju. Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju! Rokavice, iz katerih kukajo prsti, nam grejejo roke, hkrati pa lahko z njimi spretno kolesarimo, se žogamo in plezamo po igralih. Kako jih izdelate sami, vam je v rubriko Ustvarjamo namignila Diana Šercer Stojanović. Po kuharskem receptu pripravite okusne banana duhce, iz kartona, vpetega v sredino revije, pa prikupno ovco.

Zmajček v vsaki številki podrobno predstavi eno žival. Novembra je to prav ovca. Ste vedeli, da nam da ena ovca toliko volne, kot jo potrebujemo za tri puloverje.

Skupaj z Zmajčkom letos spoznavamo naravo in družbo okrog nas, v novembrski številki govorimo o strahu. Vsakogar je namreč kdaj strah. Bojimo se pajkov, neviht, teme, strašnih filmov, psov … Strah pa je lahko tudi koristen.

Zmajček se rad potepa in neguje ljudsko izročilo. Tokrat vas vabi, da se na nedeljski izlet odpravite na Koroško in obiščete Najevsko lipo, ki velja za najdebelejše drevo v Sloveniji. Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Petra Kastelic Marinko v njej tokrat razmišlja o smrti. Pogovori o smrti so namreč pomemben del otrokovega življenj­skega mozaika, ki gradi njegov notranji svet. Tudi dan spomina na mrtve je lahko ena od pri­ložnosti, da se z otrokom pogovarjamo, skupaj razmi­šljamo in dodajamo  drobne, a pomembne koščke otrokovemu dojemanja sveta.

 

To je bil le kratek pogled v novembrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabimo vas v Zmajčkovo družbo.

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

NAGRADNA IGRA

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) enemu od bralcev, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje v komentar članka do 6. novembra 2021, podarila decemberski izvod revije Zmajček

Zmajček vas v novembrski številki vabi, da obiščete Najevsko lipo. Kdo pa je po ljudskem izročilu tisti junak, ki spi nedaleč stran od nje pod goro Peco  …?

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Bert Malnarič.