Nagradna igra za knjižno nagrado Ruth Tormo: Brez črtne kode

0
367

O uveljavljeni pisateljici Ruth Tormo in njeni najnovejši knjigi: Brez črtne kode smo v Ventilatorju besed že pisali (Založba Zala, 2021).

Mladinski roman, ki je primeren tudi za odrasle, »spregovori« o dveh različnih svetovih, v katerih se pravzaprav prepleta en sam – svet.

Deklica Amina, ki ima komaj štirinajst let, živi v Bangladešu. Nima priložnosti, da bi se šolala. Vsak dan trdo dela in šiva v delavnici. Hrepeni po boljšem življenju. Močno si želi, da bi se ta silna želja uresničila vsaj njeni mlajši sestri. Zbere pogum in pošlje v svet klic – na pomoč.

Tudi Viktor je star štirinajst let. Živi v Barceloni. Zelo je osamljen. Razočaran je, ker starši nimajo nikakršnega posluha in razumevanja – zanj. Oba doživlja kot zelo nezrela človeka.V šolo pa vendar lahko hodi.

Skoraj nevede tudi Viktor kliče na pomoč. Ko po  naključju najde Aminino sporočilo, se spoprime z zahtevno nalogo, kako pomagati neznani osebi, ki ju ločuje kar 8166 kilometrov zračne razdalje.

Skoraj nerešljiva naloga? Bo Viktorju uspelo?

Knjižna noviteta Ruth Tormo: Brez črtne kode radovedne bralce kar vabi k branju in razmišljanju…

NAGRADNO VPRAŠANJE

Kdo je poskrbel za prevod knjige: Ruth Tormo: Brez črtne kode (Založba Zala, 2021) – v slovenski jezik?

Eden izmed bralcev, ki bo do 13.12.2021 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka, prejme roman Ruth Tormo: Brez črtne kode  (Založba Zala, 2021), ki mu ga bo podarila Založba Zala.

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Dragica Markun.