Nagradna igra za knjižno noviteto Rožle se uči zbranosti

0
277

O knjižni zbirki PREPOZNAVAM ČUSTVA, ki jo je izdala Založba Primus, smo v Ventilatorju besed že večkrat pisali in predstavili številne knjige: Rožle je žalosten, Rožle je jezen, Rožleta je strah… Pred kratkim smo predstavili knjižno noviteto: Rožle se uči zbranosti, kako se z vajo iz sofrologije učimo zbranosti, ki jo je napisala in ilustrirala Aurelie Chien Chow Chine.

Rožle je majhen samorog. Ko ga zagledamo, se nam zdi, da je tak, kot vsi drugi… Vendar ni tako…. Včasih je Rožle zadovoljen, naenkrat ni več…  Naenkrat ga je strah… Nato spet postane zelo pogumen.  Rožletova griva in rep sta izjemna, zelo posebna. Sleherno čustvo, ki ga prevzame, ima nenavadno moč, da spremeni njuno barvo.

V knjižni noviteti se Rožle uči zbranosti. Le kako mu bo uspelo? Vsekakor z nadzorovanim dihanjem. Rožle si zamisli, da ima sredi čela stikalo,  s katerim vključi zbranost. Njegovo stikalo je zdaj izključeno, zato je rdeče. Vdihne, zadrži dih… V petih korakih se posveti pravilni tehniki dihanja.  Vsako vajo je ponovil trikrat. Uspelo mu je.  Začuti,, kako je vesel… Vidi mavrične barve. Pri vsakem delu se zbere. V šoli; glasbeni šoli. Doma; pri učenju instrumenta, pisanju domačih nalog…

Če vam je uspelo drage bralke, dragi bralci, vključiti stikalo zbranosti, potem boste zagotovo začutili nasmeh na ustnicah in se počutili srečne.

NAGRADNO VPRAŠANJE:

KDO JE V SLOVENSKI JEZIK PREVEDEL KNJIŽNO ZBIRKO ROŽLE SE UČI ZBRANOSTI?

Enemu izmed bralcev, ki bo do 03.08.2021 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka, bo založba Primus podarila en izvod navedene knjižne novitete.

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Jože Matevž.