Nagradna igra za slikanico Samorog Samo

0
543

Zagotovo ste se kdaj sprehodili po travniku, ki se je bohotil v raznolikosti cvetlic  in prav vsaka cvetlica je sijala v svoji posebni lepoti in tvorila raznovrstno lepoto celotnega pejsaža.

Včasih se mi zdi, da me slikanice prevzamejo veliko bolj kot literatura za odrasle, saj na tako igriv način opišejo problematiko, ki jo razpletejo na najenostavnejši srčnejši možen način. Ena izmed teh je Samorog Samo. Mavrična slikanica, ki opisuje potrebno po pripadnosti določeni skupini, potrebo po sprejemanju, združevanju, in morda v nekem trenutku celo potrebo po zanikanju samega sebe, da bi te vzljubili. Ob branju te slikanice sem se spomnila besed Jaya Shetttya, ki nam v svoji knjigi Mislite kot menih podaja nasvet, da za vsako kritiko moramo pri tej isti osebi najti vsaj deset dobrih stvari in tako odvrniti miselnost negativnosti. Toda kaj se zgodi, ko nekdo išče še tako banalne razloge, da bi te zavrnil? Ti ne da priložnosti, da začuti tvojo srčnost in odprtost, lepoto tvoje različnosti. Se je vredno boriti z mlini na veter navkljub vsemu?

O slikanici Samorog Samo, ki je izšla pri založbi Primus, smo pri Ventilatorju besed že pisali. Slikanica je primerna za vse generacije.

Ventilator besed v sodelovanju z založbo Primus podarja 1 slikanico enemu izmed naših bralcev/bralk, ki bo pravilno odgovoril na spodnje vprašanje.

 

Kdo je ilustriral slikanico Samorog Samo? 

 

Bralcu, ki bo do vključno 24. januarja 2021 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, prejme slikanico Samorog Samo, ki mu jo bo podarila založba Primus.

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Sanela Bećirović.