NAGRADNI LITERARNI NATEČAJ: POLETJE V NAJBOLJŠI DRUŽBI

0
1744

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje www.ventilatorbesed.com v sodelovanju z Založbo Beletrina, organizira Nagradni literarni natečaj »POLETJE V NAJBOLJŠI DRUŽBI«, in sicer v obdobju od 10.07. do 30.09.2022.

Vsi letni časi so skrivnostni. Poletje pa sploh nosi v sebi posebno energijo. Po navadi se takrat bolj sprostimo. Izkoristimo svoj prosti čas. Počnemo stvari, za katere med letom nimamo dovolj časa. Poletja se še posebej veselijo otroci in mladostniki, saj nastopijo težko pričakovane počitnice. Prav tako študentje, če jim je uspelo opraviti izpite.

Lahko nam zaupate svojo najljubšo poletno družbo. Morda se vas je dotaknila kvalitetna knjiga, pesem, verz, prijetna ( ljubljena) oseba, hišni ljubljenček, poletni dogodek, trenutek, potovanje, pogovor (spoznanje) v družini, prijatelji;  nekaj izjemnega, posebnega.

NAVODILA

Literarni natečaj je namenjen vsem –  od 12. leta naprej.  Učencem, dijakom, študentom, odraslim; ljudem v tretjem življenjskem obdobju.

Lahko se predstavite kot poeti ali prozaisti. Pošljite kratko zgodbo ali pesem. Tekst naj ne bo daljši od 1 tipkane strani.

Ob poslanem prispevku navedite ime in priimek oziroma vzdevek avtorja in starost avtorja.

Posameznik lahko pošlje en prispevek, ki še ni bil objavljen v drugem mediju. Posameznik oziroma njegov starš soglaša, da bo njegov prispevek objavljen na spletni strani www.ventilatorbesed.com in na straneh naših partnerjev.

Prispevek, s katerim želite sodelovati na nagradnem literarnem natečaju, pošljite v word obliki na elektronski naslov: vladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com s pripisom Za nagradni literarni natečaj POLETJE V NAJBOLJŠI DRUŽBI.

Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 30.09.2022,  bomo sproti objavljali na naši spletni strani www.ventilatorbesed.com.

 

NAGRADE

  1. NAGRADA: Beli volk Irene Svetek (Beletrina); Železna volja Luke Elsnerja (Ventilator besed)
  2. NAGRADA: Murska saga Ferija Lainščka (Beletrina); Potovanje nemih obrazov Vladimire Rejc (Ventilator besed)
  3. NAGRADA: Ob nastanku sveta Draga Jančarja

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni na www.ventilatorbesed.com, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatobesed.com in  dunja@ventilatorbesed.com, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Natečaj vodita: Vladimira Rejc in Dunja Krajnc v sodelovanju z Založbo Beletrina.

Vabljeni k sodelovanju!