Oktobrska številka Revije Zmajček

0
79

Oktobrska številka Revije Zmajček ponuja veliko zanimivih vsebin. Že uvodna pesem Zvezdane Majhen: Največja bogastva, otroke in starše prijazno nagovori. Ob slikopisu Čas za spanje, izpod peresa Urše Krempl, z izvirnimi ilustracijami Urške Stropnik Šonc, se kar malo raznežimo. Frača Mateje Rebe je prav zabavna. Tudi ilustracije Tine Perko. Razveselimo se tudi pesmice Barbare Gregorič Gorenc z zanimivim naslovom: Oblaček lovim, ki jo je ilustrirala Zarja Menart. Za glasbo je poskrbel Dominik Krt. Torej, lahko pesem tudi zaigramo in zapojemo.

Ravno od 5. do 11.10. je tudi Svetovni teden vesolja – izstrelitev prvega umetnega satelita Sputnik leta 1957 je pomenila, da je človeštvo vstopilo v vesoljsko dobo. Urša Krempl je v rubriki: Svet okrog nas pripravila zanimivo predstavitev: Pogled v vesolje.

ČE SE V JASNI NOČI ZAZREMO V NEBO, VIDIMO NA TISOČE ZVEZD. TISTE, KI SO ZELO ODDALJENE, SO ZGOLJ  DROBNE PIKE. MORDA VIDIMO TUDI LUNO. ZVEZDE IN LUNA SO V VESOLJU.

Dobimo navodila, kako lahko izdelamo čudovito vesoljsko ladjo. Pripravila jih je Diana Šercer Stojanović. Zanimiv je zapis: Kako se je začela vesoljska doba izpod peresa Marjete Zorec.

Zanimivo pravljico z naslovom: Pozabljena barva je ustvarila Mateja Kurež. Za izvirne ilustracije je poskrbela Maja Lubi.

Pa še veliko zanimivih vsebin, drage bralke, dragi bralci. Tudi kotiček za starše: Brez trde hoje do dobre vzgoje. Tokrat z naslovom: Pogovor med starši in otroki. Zanimivo razmišljanje, izpod peresa Tine Plahutnik.

Dušica Kunaver pa nas pouči v rubriki: Otroci v slovenskih šegah o ličkanju koruze.

Prijetno branje in raziskovanje Zmajčkovih vsebin, drage bralke, dragi bralci.