Ozdravimo čakre

0
617

V spomin so se mi vrezale besede izraelske zdravilke, ki je nekoč dejala, da bi vsi ljudje morali skrbeti za svojo duševno higieno ter bi nam obiski pri bioenergetiku morali postati tako pogosti kot obiski pri zobozdravniku. Naša duša potrebuje »servis« tako kot naš jekleni konjiček, da bi nas lahko brezskrbno peljal po vzpetinah in dolinah.

Ker sem pred nekaj meseci tudi sama prvič obiskala bioenergetika in se osebno prepričala o pomembnosti pomoči strokovnjaka pri uravnavanju duše s telesom, sem z zanimanjem prebrala knjigo Ozdravimo čakre, pisateljice Marion McGeough.

Moj prvi obisk pri bioenergetiku je presegel moja pričakovanja. Marsikaj slišiš, toda šele ko doživiš izkušnjo, lahko o njej tudi glasno spregovoriš. Seveda pa menim, da je v celotnem procesu zaupanje med “pacientom” in zdravilcem še kako pomembno. Po prvem obisku, ko se je telo silno drhteče odzivalo na takojšno energijsko terapijo, sem v naslednjih obiskih kaj kmalu začela z zaprtimi očmi prepoznavati barve, ko je roka bioenergetika brez dotika krožila nad menoj. Dejal je: »Vem, da vidiš barve. Čistim čakre.«  Kljub temu, da sem odprta in duhovna oseba, sem še vedno želela testirati svoje sposobnosti in dobiti potrditev, da se določena barva res sovpada s čakro, ki jo je čistil. Seveda, naše telo čuti in prepozna vse, le če smo dovolj odprti. Takšni zdravilci imajo moč videti prevladujočo barvo pacientove avre že ob vstopu v ordinacijo. Vidijo in čutijo, kje v telesu se zadržuje energija in kje je slab pretok energije.

Čakre se lahko vrtijo prehitro ali prepočasi, kar vpliva na naše duševno pa tako tudi fizično zdravje, saj pravijo, ko duša trpi, trpi tudi fizično telo, zato je potrebno skrbeti za notranjo uravnoteženost in pretok energije.

Energija vibrira in tako kaj hitro na nezavedni ravni spoznamo, ali nam določena oseba ali pač le kraj ustreza, ali ne. Ste se morda kdaj po prihodu na določeno mesto ali prostor počutili neprijetno, čeprav za to niste imeli razloga? Mesta, kjer so se zgodila kazniva dejanja, nesreče ali pa »le« prepiri tik pred našim prihodom, prevzemajo to »čudno« energijo. Z zemljo smo povezani in smo del vsega.

Pisateljica Marion McGeough v knjigi Ozdravimo čakre opisuje vsako posamezno čakro, njeno barvo, vpliv prepočasnega ali prehitrega vrtenja in podaja konkretne primere svojih pacientov. Ob vsakem predstavitvenem poglavju posamezne čakre doda še meditacijo za uravnavanje le-te. Svojim pacientom in bralcem priporoča, da se pri negativnih energijah zaščitijo tako, da si pred seboj predstavljajo bel obroč zaščitne energije.

Primer zasvojenosti z alkoholom, drogami ali spolnostjo povezuje s korensko čakro, kot posledica prekinitve povezanosti z umom in telesom. Če se preveč žrtvujemo za druge, lahko postane naša čakra solarnega pleksusa šibka, s čimer se pogosto srečujejo empati. Pri grlni čakri opisuje pomembnost besed v komunikaciji. Previdni moramo biti ne le pri izbiri besed, temveč tudi pri njihovi intonaciji.

Pisateljica vas vodi tudi skozi avro in kristaloterapijo. Kot v vsakem priročniku za samopomoč so tudi v tem navedene vaje, ki jih, v kolikor želite resnično spremeniti in izboljšati svoje življenje, morate izvajati. Le tako lahko postanete priča lastnih sprememb in bogatejše ter bolj uravnotežene notranjosti svoje biti.