Planet BIO nagrajuje: Dojenčkova koža in nega z RAW GAIA

0
207

Nagradna igra je zaključena!

 

Pravilni odgovor na nagradno vprašanje: Kakšen postopek je maceracija z oljem? je: Maceracija z oljem je postopek, pri katerem izbrana zelišča položimo v hladno stiskano olje, ki ga nato za nekaj tednov pustimo na soncu.

 

Prve tri bralke, ki so pravilno odgovorile, so: Leja Colnar iz Kranja, Jasmina Jaklič iz Črnomlja in Lucija Vidmar iz Novega mesta.

Nagrade bodo prejele po pošti.

 

Nagrajenkam iskreno čestitamo, vsem ostalim pa sporočamo, naj bodo pozorni na novo nagradno igro!

 

Večini težav z otroško kožo se lahko izognemo s pravilno prehrano, za mamico in dojenčka sproščujočo masažo, ne prepogostim kopanjem in nego kože s popolnoma naravnimi izdelki.

 

Pri prehrani se izogibajmo znanim alergenom, kot so jajca, kravje mleko in oreščki, ki so največkrat vzrok za ekceme. Ti velikokrat prizadenejo dojenčke v starosti od treh do šestih mesecev, s primerno vlažilno kremo pa lahko težave znatno omilimo.

Druga pogosta težava, ki pesti dojenčke, je plenični izpuščaj. Ta zaradi mehanskega draženja kože nastane na ritki in se lahko v obliki rdečih lis in počene kože razširi vse do stegen. Rešitev je v uporabi plenic iz naravnih materialov, pri katerih smo pozorni na to, da so ves čas suhe, dojenčkova ritka pa naj uživa svobodo brez plenic, kadar je to le mogoče. K hitrejšemu celjenju kože na naravi in otroku prijazen način pripomoreta tudi vlažilna krema in cvetna voda za dojenčke in malčke.

 

Vlažilna krema za otroke in malčke Raw Gaia je blagodejna zeliščna krema iz ognjiča, gabeza in šentjanževke in je popolna za nego občutljive otroške kože, še posebej pri odpravljanju pleničnega izpuščaja in drugih kožnih obolenj, kot sta ekcem in luskavica.

Narejena je iz 100 % bioloških sestavin hladno stiskanega kakavovega masla, mareličnega olja, ognjiča, gabeza in šentjanževke, maceriranih v hladno stiskanem sončničnem olju.

 

Cvetna voda za dojenčke in malčke Raw Gaia hladi, vlaži in regenerira nežno in/ali vneto kožo (plenični izpuščaji, rdečica, rosacea). Sestavine imajo pomirjajoče in blažilno delovanje ter pomagajo pri boljšem spancu. Vsebuje biološke destilirane cvetne vode, ki nastanejo kot stranski produkt parne destilacije eteričnih olj. Zaradi svojega blagega delovanja štejejo cvetne vode za homeopatsko različico aromaterapije. Cvetne vode čudovito očistijo, osvežijo in poživijo kožo.

Ne vsebuje alkohola, emulgatorjev, konzervansov ali drugih aditivov.

Pršilo vsebuje sledeče cvetne vode (100-odstotno biološko): rimske kamilce, sivke in eterično olje vrtnice.

 

Mnogih težavam se lahko izognemo tudi z redno masažo, ki bo hkrati poskrbela za dvig razpoloženja tako dojenčka kot tistega, ki masira. Pri tem lahko uporabite masažno olje – marelično olje v njem bo kožo navlažilo in zmehčalo, piko na i pa bodo dodala macerirana zelišča: pomirjujoče kamilice, regenerativno učinkujoči ognjič, sproščujoč vonj lipovega cveta in protivnetno delujoča rimska kamilica. Poleg tega nič ne more nadomestiti časa in pristnega stika, ki ga boste med masažo vzpostavili s svojim otrokom.

 

Masažno olje za dojenčke in otroke Raw Gaia je blagodejno olje, ki deluje hranilno in pomirjajoče na otroško kožo. Vsebuje z maceracijo pridobljeno olje lipovega cveta, ki čudovito sprošča in je hkrati bogato z gama-linolensko kislino. Masažno olje je primerno tudi za pripravo kopeli ali pa za uporabo na gorilniku za eterična olja. Izdelano je iz 100-odstotno biološkega mareličnega olja, kamilice, macerirane v hladno stiskanem sončničnem olju, ognjiča, maceriranega v hladno stiskanem sončničnem olju, lipovega cveta, maceriranega v hladno stiskanem sončinčnem olju, eteričnega olja rimske kamilice.

Pravijo, da so otroci naš največji zaklad, zato temu primerno z njimi tudi ravnajmo. Pri nakupu izdelkov za nego njihove kože ne pomišljajmo in izbirajmo le tisto, kar nam je ponudila narava – najbolj kakovostne!

 

 

Nagradno vprašanje

Enega izmed teh izdelkov lahko dobite, če boste pravilno odgovorili na naslednje nagradno vprašanje:

 

Kakšen postopek je maceracija z oljem?

Odgovor najdete na www.planetbio.si (namig: glejte izdelke za dojenčke in otroke).

Pravilni odgovor pošljite na elektronski naslov: oglasi@ventilatorbesed.com.

Prve tri pravilne odgovore bomo nagradili!