Saša Keroš in Mina Fina: ENOLETNICA

0
164

 

eksperimentalni interaktivni stripovski projekt

dvobarvni tisk, A5 format, 112 str. + www.enoletnica.net

Enoletnica je eksperimentalni interaktivni stripovski album avtoric Saše Kerkoš in Mine Fine, ki je ob prelomu desetletja izšel v zbirki O pri Forumu Ljubljana. Pod Enoletnica jo že najdete v papirni obliki (dvobarvni tisk, A5 format, 112 str.) na policah izbranih knjigarn (cena: 7 eur), pod www.enoletnica.net pa na svetovnem spletu.

 

Interaktivni eksperimentalni stripovski projekt Enoletnica/YearBook je preplet dveh pogledov na temo časa in vsakdana. Avtorici sta želeli s prepletom “pogledov” na temo ciklusa enega leta ter povezovanjem pripovednih drobcev, izraznih tehnik in tehnologij sestaviti zgodbo enoletja v obliki interaktivnega dnevnika.

 

Male zgodbe, razdeljene po mesecih, se dopolnjujejo in nadgrajujejo z vsebinami na spletnem mestu www.enoletnica.net. Večmedijski pristop da knjigi nove razsežnosti in spreminja navado klasičnega branja stripovskih albumov. Projekt želi vzpodbujati kreativne pristope v mediju stripa ter poudariti pomembnost avtorskih sodelovanj, še posebej, ko ta nagovarjajo bralca/gledalca k aktivnemu soustvarjanju končnega izdelka.

 

Knjiga je dnevnik – koledar enoletja. Razdeljena je na 12 mesecev, v katerih se skrivajo zgodbe. Ob vsakem mesecu so na spletnem naslovu ↦ www.enoletnica.net na voljo ozadja zgodb, navodila in nadaljna branja.