Simbol prihajajočega miru in sožitja (7. del)

0
248

 


Dan brez časa je simbol prihajajočega miru in sožitja

 

Leta 1930 je Liga narodov, predhodnica Organizacije Združenih Narodov, podprla prehod na majevski lunin, 28-dnevni koledar. Med drugimi sta to idejo podprla tudi Eastman Kodak in Mahatma Gandhi. Konzervativnim silam s katoliško cerkvijo na čelu je uspelo ohraniti gregorijanski koledar. Zaradi druge svetovne vojne je ideja o tem zaspala do leta 1993, ko je ponovno vzniknila v obliki različnih gibanj, ki preroško napovedujejo, da bodo vsi ljudje planeta povezani v "dnevu izven časa", ki ga tak koledar vsebuje. Mesečev koledar ima 13 mesecev po 28 dni, štiri tedne v mesecu, kar je skupaj 52 tednov v letu oziroma 364 dni. Ker pa ima leto 365 dni (čas obhoda Zemlje okrog Sonca), je po tem koledarju 365-i dan v letu "dan izven časa".

"Dan izven časa" so v Ligi narodov poimenovali nulti dan, ni del tedna niti dan meseca, je dan izven časa, ko lahko vsak izkusi svobodo in se izklopi od vseh povezanih časovnih konceptov. Z dodajanjem tega dneva luninemu koledarju postane le-ta neprekinjen in večen.

V koledarju s 13 meseci čas ne predstavlja denarja, ampak je čas umetnost. Dan izven časa je primeren dan za praznovanje umetnosti. Več sto tisoč ljudi že sledi temu koledarju in praznuje dan izven časa (25. julij po gregorijanskem koledarju). Ker je človekovo umetniško izražanje temelj udejanjanja miru, je ta dan tudi praznik miru, ki naj bi prežemal kulturo duha. Kjer koli praznujejo dan izven časa, boste lahko opazili simbol miru. Simbol miru predstavlja združenje umetnosti, znanosti in duhovnosti. Od leta 1935 naprej je ta simbol mednarodno priznan kot inštrument miru, ki se udejanja s človekovim kulturnim udejstvovanjem. Velja stari rek: Kjer je mir, je tudi kultura in kjer je kultura, je tudi mir. Praznovanje »dneva izven časa« ima namen izkusiti čas kot umetnost in kot promoviranje vrednote miru v aktivnem umetniško-kulturnem udejstvovanju človeka. To praznovanje lahko privzame mnogotere oblike, kolikor je različnih človekovih umetniških izraznosti. Na ta dan miru se lahko najgloblje očistimo in izrazimo univerzalno odpuščanje. To je čas, ko začnemo novo leto na čistih sočutnih osnovah, na temelju odpuščanja in ljubezni.

 

Kaj lahko stori posameznik? Spoznajmo in začnimo uporabljati koledar "13 Lun"!

 

Novo leto po luninem koledarju je torej prvi dan po "dnevu izven časa", to je 26. junij, ki so ga Maji imenovali "Magnetna Luna 1". V Egiptu je bil to dan, ko je Sonce vzšlo najbliže zvezdi Sirius ali Alfa Canis Majoris v ozvezdju Velikega Psa. Sirius je najsvetlejša zvezda našega neba, od Zemlje oddaljena 8,6 svetlobnih let. Staroegipčani so te dni, ker je bila zelo huda vročina, poimenovali pasji dnevi. To velja še dandanes. Zato je lunin koledar kodiran v Siriusovih ciklih, bolj splošno pa v galaktičnih časovnih ciklih. Poudarimo še enkrat, da lahko s pomočjo tega koledarja človeška zavest preide na višjo frekvenco, frekvenco galaktične zavesti. Kozmični standard merjenja te nove zavesti je Mesec. Čas od ene polne lune do druge se imenuje sinodalni cikel in traja 29,5 dni. Zvezdni lunarni cikel, ki meri, kje se naslednjič pojavi Mesec na istem mestu na nebu, pa je 27,1 dni. Zato je 28 dni povprečni lunin cikel, 28 je tudi vsota naravnih števil od 1 do 7. Leto je čas, ko Luna po 365 dneh spet vzide na istem mestu neba.

Vsako leto je oblika lunarnega koledarja torej enaka. Prvi krajec ali prvi dan novega leta je vselej 26. julij, ko se na jutranjem nebu pojavi zvezda Sirius. S tem se lunin koledar sinhronizira in harmonizira z galaktičnim. Prvi ton je magnetni ton, zadnji trinajsti pa kozmični. Obstaja torej 52 možnosti kombiniranja štirih barv s trinajstimi toni. To pomeni, da preteče 52 let – solarni galaktični cikel – da se "Rdeči magnetni nebeški sprehajalec" vrne nazaj na isti dan – dan brez časa. V luninem koledarju je vsak dan edinstven galaktični portal, vhod ali izhod, kakor želite. Energija tona, solarnega pečata, barve … se lahko predstavi kot izvirni kod, ki oblikuje afirmacijo za kontemplacijo, aktivacijo in razodetje. Na osnovi rojstnega dneva ima vsak človek svoj galaktični podpis, ključ do božanskega načrta, ki je za usodo vsakega posameznika najpomembnejši.

Prvi korak k uporabi Zakona časa je vpeljava koledarja, ki ima za osnovo 13 mesecev po 28 dni. Ta koledar je kot programirana naprava odličnosti harmonije, njegov vpliv na človekov um in na organiziranost družbe pa bo predvsem velika dobrobit za naslednje generacije. Zato je potrebno v najkrajšem možnem času vpeljati ta koledar v naše vsakdanje življenje kot nekakšen mirovni načrt, kot nov družbeni standard in to je potrebno narediti najkasneje do leta 2012. Ta mirovni načrt je bil že leta 1995 predstavljen v Organizaciji Združenih Narodov.

Povzetek bistva predstavitve: mirovni načrt je osnova za uspešno rešitev vseh problemov materialnega sveta. Noben drug načrt ne ponuja končanja vseh vojn in zatiranj, ki smo jim bili priče v materialnem svetu, in to samo z zamenjavo koledarja. Človeštvo bo tako doseglo neponovljiv trenutek v svoji evoluciji – kolektivni mirovni začetek novega splošnega časovnega obdobja. Vsesplošno sprejetje tega koledarja pomeni napredek v duhovni evoluciji človeštva. Vse veroizpovedi, religije, duhovne poti in načini življenja se lahko združijo in povežejo s tem univerzalnim kodeksom časovnega poenotenja. Upam, da se bodo uspeli poenotiti tudi raziskovalci in poznavalci majevskega izročila pri izbiri enega od možnih koledarjev. Koledar "13 Lun" je neposreden in praktičen način popolnoma novega zaznavanja in dojemanja časa in realnosti. Je celovita sprememba gradnikov človeškega uma. Za pravilno uvajanje potrebnih sprememb je bila leta 2000 ustanovljena Fundacija za Zakon časa, ki ima za svojo temeljno vsebino delovanja zapisano dobrodelnost, njeni cilji pa so duhovne, izobraževalne in znanstvene narave.