The Garden Festival v Peterčanih od 6. do 13.maja

0
208

 

Najpopularnejši poletni festival „The Garden Festival“ bo na začetku meseca maja že šestič potekal v Peterčanih, njegov letošnji moto pa je „Back to Our Roots“. Festival se tako vrača svojim koreninam, v osemdnevnem trajanju pa bo ponudil pravo glasbeno poslastico ob Jadranski obali.

Eden od vodilnih boutique festivalov, kar potrjujejo mnenja in komentarji mnogih domačih in mednarodnih medijev, bo tudi letos pretvoril nekoč ribiško mesto Petrčane, ki se nahaja v bližini Zadra, v mediteranski center klubske glasbene scene, na katerem bodo gostovali izvajalci in glasbeni gostje s celega sveta. Mesto Petrčane, z 900 let staro zgodovino, je del festivala, kakor tudi sam polotok Pinija. Večina obiskovalcev predvsem iz Velike Britanije, kakor tudi ostale Evrope, se je zaljubila v to mestece, ki nudi odlične ribje restavracije in prijateljske lokale, ki se nahajajo v neposredni bližini festivala.

Na Garden festivalu je sodelovalo že veliko live bendov in DJ-jev iz vseh krogov klubske glasbe. Posebnost festivala je bližina plaže, kjer se lahko kopate v čistem Jadranskem morju, sprostite v borovem gozdičku in plešete pod zvezdnim nebom.

Festival je razdeljen v tri cone: na teraso z glavnim odrom, Tiki bar, ki se ponaša s plesiščem, ki nudi pogled na morje, in klub Babrarellas, ki je namenjen nočni zabavi.

The Garden Festival je po vodilnem evropskem on-line magazinu za elektronsko glasbo RESIDENT ADVISOR zasedel visoko drugo mesto med najboljšimi poletnimi festivali, ki je tako daleč za seboj pustil večje festivale, kot so novosadski EXIT, nemški MELT in španski MONEGROS.

Po izkušnjah iz prejšnjih let, ko je bil festival razprodan, se vsem ljubiteljem klubske glasbe priporoča, da svojo vstopnico rezervirajo naprej. Vstopnice je možno kupiti pri EVENTIMU.

 

Vabljeni v Petrčane od 6. do 13. maja!