Vaši prispevki za nagradni likovni natečaj na temo Prisluhni in pomagaj

0
109

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje www.ventilatorbesed.com bo leto 2023 namenila temi PRISLUHNI IN POMAGAJ. Z različnimi založbami bo sočasno na to temo organizirala različne likovne ali literarne natečaje. Vsekakor pa sta naša želja in namen še večji: ne le povezati vse generacije s to tako človeško temo neprecenljive vrednosti temveč tudi ob koncu leta, po zaključenih natečajih, ustvariti knjigo, katere soavtorji lahko postanete prav Vi, s svojim edinstvenim prispevkom.

Tokratni natečaj v sodelovanju s Studiem Hieroglif (Revijo Zmajček) namenjamo likovnem ustvarjanju, zato razpisujemo NAGRADNI LIKOVNI NATEČAJ na temo: PRISLUHNI IN POMAGAJ, ki je namenjen otrokom od 3 do 12 let, in sicer v obdobju od 1.1. do 15.8.2023.

Več o natečaju preverite TUKAJ!

 

1.prispevek: Moj objem sošolki, Vita Cencelj, 5 let

Ko sem hčerki Viti prebrala vaš nagovor in vprašanja, mi je rekla, da ji je lepo, ko pomaga svoji sošolki v vrtcu: Sošolka se zelo hitro razjezi in v jezi koga ugrizne ali udari. Kadar opazi, da je sošolka jezna, gre do nje in jo objame, da se pomiri. ❤️ Tako je narisala dogodek iz vrtca: sošolko, ki se je razjezila in sebe, ko ji ponudi objem.

Moj objem sošolki, Vita Cencelj, 5 let

 

2. prispevek: Prisluhni in pomagaj!, Tomaž Ocvirk, 7 let

Tomaž je v svojem likovnem delu prikazal požrtvovalno delo gasilcev, hkrati pa je spomnil na dejstvo, da kdaj našo pomoč potrebujejo tudi živali

Prisluhni in pomagaj!, Tomaž Ocvirk, 7 let

 

3. prispevek, Poškodovani Maks z obližem, Mark Ocvirk, 5 let

Mark s svojim delom prikaže poškodovanega in objokanega fantka Maksa, in kako mu rano oskrbi z obližem

Poškodovani Maks z obližem, Mark Ocvirk, 5 let