Ventilator besed v Prlekiji

0
663

Da gresta vino in dobra beseda z roko v roki, so se v Vinotoču Kolarič sredi Ljutomersko-ormoških goric lahko prepričali vsi tisti, ki so prišli na predstavitev naše elektronske revije Ventilator besed. Na prireditvi, ki jo je povezovala Manca Košir, je Vladimira Rejc, glavna in odgovorna urednica revije, predstavila dve lastni knjižni noviteti: Potovanje nemih obrazov in Razgaljena bližina ter knjigo otroških pesmi Hudomušnice avtorice Tatjane Pregl Kobe. Elektronsko revijo Ventilator besed pa je podrobneje predstavil tehnični urednik Niko Fajfar. Revija obsega številne kulturne in izobraževalne rubrike različnih slovenskih piscev, ki so zanimive tako za mlajše kot tudi za malo starejše uporabnike interneta. Zajeti so pomembni dogodki v Sloveniji, portreti slovenskih kulturnikov, razmišljanja in vtisi o vsakdanjih stvareh, kot so plačevanje položnic, seks, popravni izpiti in še bi lahko naštevali. Da pa ne bomo preveč suhoparni z naštevanjem – klik ali dva pa se boste tudi sami znašli na kakšni zanimivi strani.

V sodelovanju z založbo Morfem pa pripravljajo tudi zanimiv Ekološki literarni natečaj za osnovne in srednje šole, ki bo trajal od 1. septembra do 1. decembra 2009. Osnovnošolci in dijaki lahko v tem času pošljejo pesmi in kratko prozo na temo ekologije. Najboljši prispevki bodo izšli v knjigi. Kako pomembno je, da otroke učimo ekološkega ravnanja in načina življenja, je povedala Helena Koncut Kraljič, ki zastopa Založbo Morfem. V založbi so organizirali že številne ekološke projekte ter izdali več izvirnih ekoloških slikanic, septembra pa bodo vsi vrtci in šole, ki so pristopili k projektu En Korak do čistega Okolja, prejeli brezplačne delovne zvezke z ekološkimi vsebinami.

Prireditve, ki jo je z zvoki kitare popestril obetaven študent flamenko kitare, Vito Marence, so se udeležile tudi Vojka Havlas, lektorica in profesorica slovenskega jezika, Andreja Stajnko, urednica rubrike Vzgoja in izobraževanje, ter Bojana M. Reščič, profesorica slovenskega jezika.