Nagradna igra v sodelovanju z Revijo Zmajček

0
115

REVIJA ZMAJČEK – leposlovna in poučna revija z didaktičnimi vsebinami za otroke!

Predstavitev majske številke  (št. 9, letnik 27)

Dragi prijatelji!

Majska številka revije Zmajček tudi tokrat prinaša tople in prijazne vsebine, ob katerih bo uživala vsa družina.

Uvodna pesem se pokloni družini in družinski sreči. Njen naslov je DRUŽINA JE SKUPNOST, napisala jo je Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Kristina Krhin.

Ribič je nekega dne iz vode izvlekel ribico, ki izpolnjuje želje. Le kaj si je zaželel? Preberite navdihujočo zgodbo RIBIČ IN RIBICA, ki jo je napisal Tomo Kočar, ilustrirala pa Zorana Živič. Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, ima tokrat piknik s prijatelji, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H. in ilustrira Jure Kralj, pa škratek Napakec pomaga rešiti muho Antonijo.

V vsaki številki Zmajčka vam predstavimo eno žival, in tokrat je to muren. Ste vedeli, da muzicira tako, da privzdigne sprednji krili in ju drgne druga ob drugo?

Zapeli in morda celo zaigrali boste lahko tudi pesem DVA MURENČKA, ki jo je napisal David Bedrač, uglasbil pa Dominik Krt.

Ponovno vas vabimo k ustvarjanju. V rubriki Ustvarjamo, ki jo pripravlja Diana Šercer Stojanović, vam tokrat ponujamo namig, kako izdelati krono iz papirja in cvetlic. V kuharskem kotičku poiščite recept za sadne košarice v obliki rož, iz kartona, vpetega v sredino revije, pa sestavite murna.

Sredinski del revije bo otroke tudi tokrat razveselil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke …

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Petra Kastelic Marinko v majskem članku za starše poudarja, kako pomembno je, da starši na otroke prenesemo modrost, da lahko ljudi sodimo le po njihovih dejanjih, ne pa po pripadnosti skupini.

To je bil le kratek vpogled v aktualno številko Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo, z njim se lahko družite doma, na vrtu ali na pomladnem izletu …

 

NAGRADNO VPRAŠANJE:

V sodelovanju z Ventilatorjem besed bo založba Studio Hieroglif (http://www.zmajcek.net) enemu od bralcev, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno uganko v komentar članka do 10. maja 2021, podarila junijsko številko revije ZMAJČEK. Avtorica uganke je Zvezdana Majhen, v vsaki številki Zmajčka pa jih najdete še več.

 

Z GOSTIMI ZOBKI

GRIVO RAZČEŠE,

NUJNO GA RABIŠ,

ČE NIMA PLEŠE.

 

Nagradna igra je zaključena. Žreb je določil, da nagrado prejme Manca Noč Oletič.