S knjigo po poti samospoznavanja

0
133
»Vse življenje sem verjel dvema zgodbama o depresiji. Prvih osemnajst let svojega življenja sem verjel, da je ‘vse v moji glavi’, – da depresija ni resnična, da je namišljena, da je lažna, da pomeni, da sem se vdal, da me mora biti moje šibkosti sram. Naslednjih trinajst let pa sem še vedno verjel, da je »vse v moji glavi«, ampak drugače – da moji možgani ne delujejo pravilno. Vendar sem odkril, da nobena od teh zgodb ne drži.«

– Johann Hari, odlomek iz knjige Izgubljene povezave

Duševno zdravje je ključno za naše celostno blagostanje. Je odsev čustvenega, psihološkega in socialnega počutja, ki opredeljuje razumevanje sebe, naših odnosov in percepcije sveta.

Po podatkih Nacionalnega programa za duševno zdravje Mira »motnjo v duševnem zdravju v določenem obdobju v življenju izkusi vsaj vsak tretji Evropejec. Polovica duševnih motenj se pojavi do 14. leta starosti, do 24. leta pa kar tri četrtine. Najpogostejši sta še vedno anksiozna in depresivna motnja. Vpliv depresije na kakovost življenja se enači z vplivi hudih telesnih bolezni, kot je denimo možganska kap«.

Med 22. in 28. majem poteka Evropski teden ozaveščanja o duševnem zdravju, zato želimo tudi mi okrepiti in podpreti razumevanje duševnega zdravja ter skrbi zanj. Knjige so namreč odlično orodje za samopomoč in razumevanje sebe ter sveta okoli nas.

Ob tej priložnosti smo pripravili posebno ponudbo, v kateri lahko izbrane knjige, ki obravnavajo tematike duševnega zdravja in odvisnosti, naročite vse do 25 % ceneje. Vsaka od njih ponuja edinstveno perspektivo in strategije za soočanje z izzivi, ki jih prinaša življenje.

Dr. Gabor Maté
V svetu lačnih duhov
Zasvojenost ni ne izbira ne bolezen. Izvira iz človekovega obupanega poskusa rešiti težavo: težavo duševnega trpljenja, neobvladljivega stresa, izgubljene povezanosti, izgube nadzora, globokega nezadovoljstva s samim seboj.

Izkoristite 15 % popust in knjigo prejmite za samo 28,90 €!

Kliknite tukaj
Johann Hari
Izgubljene povezave
Depresija in tesnoba imata danes epidemične razsežnosti. Zakaj?

Znanstveniki po vsem svetu so odkrili dokaze za devet različnih vzrokov zanju; nekateri so biološki, večinoma pa izvirajo iz sodobnega načina življenja.

Izkoristite 15 % popust in knjigo prejmite za samo 22 €!

Kliknite tukaj
Russell Brand
Okrevanje
Komik in filmski zvezdnik Russell Brand črpa iz svoje divje življenjske zgodbe z edinstveno mešanico iskrenosti, humorja in sočutja, njegovi nasveti in modrost pa so plod štirinajstih let okrevanja.Knjiga je namenjena vsem, ki trpijo na kateremkoli delu celotnega spektra zasvojenosti – od drog, alkohola, kofeina in sladkorja do dela, stresa, slabih odnosov in digitalnih medijev.

Izkoristite 15 % popust in knjigo prejmite za samo 22 €!

Kliknite tukaj
Več avtorjev
Komplet knjig o duševnem zdravju
Vsaka izmed uspešnic prinaša edinstveno perspektivo in strategije za soočanje z izzivi, ki jih prinaša življenje.

Ob nakupu kompleta vseh treh knjig vam podarimo kar 25 % popust in brezplačno poštnino!

Pri nakupu kompleta prihranite kar 21,45 € in tako za vse tri knjige odštejete 84,60 €.

Kliknite tukaj
Omenjeni popusti veljajo do vključno nedelje, 28. maja.